Så här delar (eller ett block) YouTube videor på din iPhone

December 13

Du kan sätta din iPhone färgskärm till god användning genom att titta på YouTube-videor på den och, ännu bättre, dela dessa YouTube-videor medan du tittar på dem. Din iPhone gör det enkelt. Medan du tittar på en YouTube-video, gör följande:

  1. Tryck på knappen E-post.

    Så här delar (eller ett block) YouTube videor på din iPhone

    När du gör det, en av iPhone virtuella tangentbord dyker upp. iPhone har redan fyllt i e-post Ämne linje med namnet på videon. Och kroppen av meddelandet är befolkade med en länk till videon på YouTube.

  2. Fyll i fältet med e-postadressen till den person du skickar länken till.
  3. (Valfritt) Lägg till några kommentarer du vill inkludera genom att knacka på kroppen av e-post och skriva ditt meddelande.

    Se till att du skriver inte över länken som ingick i e-postmeddelandet.
  4. När ditt meddelande är klar klickar du på Skicka.

Alternativt, från listan över videoklipp trycker på den blå knappen med högerriktad pil för att se alla möjliga detaljer om en viss video. Du kommer att se en beskrivning av videon, antalet personer som tittade på det, det datum det tillsattes och annan information. Däri trycker på knappen Dela för att få upp e-postprogrammet. Du kan också lägga till video till dina favoriter eller i en spellista.

Om du har gett en iPhone till ditt barn eller någon som fungerar för dig, kanske du inte vill att personen spendera tid framför YouTube-videor. Du kan begränsa en telefonens tillgång till YouTube genom att göra detta:

  1. Knacka på Inställningar → Allmänt → Begränsningar.
  2. På skärmen Begränsningar som visas trycker du på Aktivera begränsningar.

    Du blir ombedd att etablera eller ange ett tidigare etablerat lösenord. Två gånger.
  3. Ange ditt lösenord.

    Skärmen blir befolkade med objekt som du kan aktivera och avaktivera begränsningar för ..
  4. Knacka YouTube så att Off-knappen, snarare än på knappen, visas.

    Du kan också ange begränsningar utifrån film betyg (PG eller vad som helst).

Om du gjorde YouTube ett no-no, är YouTube-ikonen saknas-in-action när du återvänder till startskärmen. För att återställa YouTube eller andra privilegier, gå tillbaka in Begränsningar och knacka Inaktivera Begränsningar. Du måste ange ditt lösenord.