Hur blir jag en Junior nätverksadministratör?

December 28

Junior nätverksadministratörer är informationsteknik (IT) proffs som är ansvariga för att se till att interna och externa informationssystemen fungerar smidigt. De kan också hjälpa till i utvecklingen och genomförandet av nät, men de är inte stora bildadministratörer som ledande administratörer. För att bli en junior nätverksadministratör, är det nästan alltid nödvändigt att tjäna en kandidatexamen i ett område som informationssystem eller datavetenskap och även att delta i praktik under studietiden examen. Även om det kanske inte är nödvändigt för att tjäna en examen eller professionell certifiering för att bli en junior nätverksadministratör, många människor som har dessa jobb är intresserade av att flytta in i högre positioner, så de kanske tjäna certifiering före eller under sin anställning som junior administratörer.

I de flesta fall, junior nätverksadministratörer är heltidsanställda IT-avdelning. De kanske svara för IT-chefer eller ledande administratörer och även kan vara ansvarig för att hantera alla informations- och telekommunikationsfrågor i vissa avdelningar. Till exempel i försäkringsbranschen, kanske en junior nätverksadministratör att ansvara för övervakningen externa system genom vilka kunderna fil sina försäkringsfordringar. Dessa yrkesgrupper arbetar ofta i team och måste kunna tillämpa analytiska förmåga till problem, så de som är intresserade på detta område bör försöka utveckla sitt kritiska tänkande.

För att bli en junior nätverksadministratör, är det viktigt att delta i praktik under studietiden mot en högskoleexamen. I de flesta fall, datavetenskap och informationssystem program underhålla relationer med lokala organisationer som har IT-avdelningar. Representanter eller rekryterare från dessa organisationer kan besöka campus för att träffa studenter och intervjua de som är lovande och som visar ett djupt intresse för liknande arbete. Inte bara kan dessa praktikmöjligheter ger blivande junior nätverksadministratörer med värdefulla verkliga världen erfarenhet, men de kan också hjälpa dem att få en position förr. De flesta positioner kräver att de sökande har mellan tre och fem år av IT arbetslivserfarenhet.

En person som vill bli en junior nätverksadministratör bör tänka om vilken typ av organisation där han eller hon skulle vilja arbeta, eftersom detta kan påverka den typ av erfarenhet som han eller hon får. Personer som är intresserade av att arbeta i stora organisationer som utnyttjar komplexa nätverk och informationsutbyte system kan ta praktikplatser i stora organisationer. Här kan de lära sig om IT-positioner som kan kräva att de ska ha smala fokuserar på vissa avdelningar eller processer. En individ som vill bli en junior nätverksadministratör i en mindre organisation, å andra sidan, kan få erfarenhet av en organisation där han eller hon övervakar all verksamhet och nätverkskomponenter.

  • Cat5 kabel, som används med nätverk.
  • En junior nätverksadministratör bör veta hur man använder de verktyg som behövs för att felsöka nätverksproblem.