Vilka är fördelarna med Akryl Färg?

December 17

Akryl färger är tillverkade av pigment som har suspenderats i en akrylpolymeremulsion, som är en blandning av två ämnen som inte kan blandas ihop. Dessa färger inte bli kommersiellt tillgängliga förrän på 1950-talet. Vid denna tid, de var olja kompatibla. Akryl är en favorit form av färg för många konstnärer på grund av deras förmåga att torka snabbt, till skillnad oljefärger, vilket kan ta flera veckor att torka.

Det är möjligt att späda dessa färger med vatten. När utspädd, kan den resulte målningen liknar en akvarellmålning eller en oljemålning. Faktum är akrylfärger används ibland i stället för vattenfärger, eftersom de tenderar att torka närmare den färg som önskas. Vanligtvis är detta färg något mörkare än det visades när det appliceras först till duken. Vattenfärger, å andra sidan, tenderar att torka lättare, och mängden belysning kan vara oförutsägbar. Detta gäller särskilt för början konstnärer.

Trots att akrylfärger kan spädas i vatten när de används för att skapa ett konstverk, de är också mycket motståndskraftig mot vatten när konst torkar. Detta är fördelaktigt, eftersom det hjälper till att skydda och bevara den sista pusselbiten.

Akryl färger används också som ett alternativ till oljefärger, eftersom de är mycket snabbare att torka. Faktum är att de oftast torra inom en timme, och många torra på mindre än en minut. Den tid det tar för färgen att torka är till stor del beroende på märke och hur tätt den tillämpas.

För de konstnärer som vill förlänga den tid det tar för färgen att torka, kan det blandas med extenders eller fördröjnings. Dessa produkter finns att köpa från de flesta stora konstföretag. Förlänga torktiden för akrylfärger gör det möjligt att blanda färger lättare med varandra medan du arbetar med ett konstverk. De som målar modellsiffror använder ofta extenders eller fördröjnings, liksom de konstnärer som helt enkelt föredrar akryl över andra färger men behöver lite mer tid för att slutföra arbetet.

Akryl färger är också tänkt att vara mer permanent än andra typer av färg. Oljefärger har en tendens att gulna när de blir äldre och oxidera. Akryl, å andra sidan, har inte visat några tecken på att förändras, gulfärgning eller sprickbildning i de 50 år som gått sedan de uppfunnits.

  • Akryl färger är mycket motståndskraftig mot vatten en gång torkat.
  • Akrylfärger torkar snabbt.