Exploring the Ancient pyramiderna

May 20

Från de antika civilisationerna i Främre Orienten till de infödda folken i Centralamerika, har pyramidbyggnad varit en gemensam arkitektur i tusentals år.

Vad är så tilltalande om formen av en pyramid? Forntida härskare gillade dessa artificiella berg för deras stora höjd (låta dem kommunicera med gudarna) och befallande visuell närvaro över platta älvdalar. På en praktisk nivå, koncentrerar en pyramid större delen av sin byggnad på den nedre halvan, så färre stenar måste bogseras till toppen. De lägre berättelserna fungerar som klätterställning för att konstruera de övre. Grav och tempel, raka sidor och klev, pyramider antar en mängd olika funktioner och former.

Bygga ett liv efter detta: egyptiska pyramiderna

De gamla egyptierna byggde, för deras härskare, mer än 80 pyramider längs stranden av Nilen nära dagens Kairo 2700-1640 f.Kr. Pyramiderna var utformade enligt tre former:

  • Steg pyramid
  • Bent pyramid
  • Rak-sidig pyramid (den vanligaste typen)

Kalksten för pyramiderna bröts på östra stranden av Nilen, transporteras på båtar, och sedan släpade från floden till byggplatsen på trä slädar med löpare. Ingen vet exakt hur pyramiderna byggdes, men de tunga blocken har troligen dragit upp en rak eller spiralramp som växte som pyramiden steg i höjden. De utvändiga ytor täcktes med bättre kvalitet sten och jämnas med koppar mejslar och stenhammare. Toppen av pyramiden var ofta täckt i guld.

Den andliga betydelsen av pyramider

Egyptierna trodde att efter döden, faraoner blev gudar och deras själar reste till himlen eller sol. Med sina steg eller triangulära sidor, pyramider agerade trappor för denna andliga resa. Egyptierna trodde också att bevarandet av kroppen var väsentlig för själens odödlighet. De trodde att om folk behövde skydd av byggnader medan levande, behövde de också det efter döden. Pyramiderna skyddade kungens kropp och de varor som skulle tas till nästa värld. Vissa experter hävdar att pyramiderna representerade solens strålar som länkade den regerande farao till Ra, solguden.

Pyramiderna byggdes på den västra stranden av Nilen från egyptiska arbetare - inte slavar. De var bara alltför glada att arbeta för kungen, som mat och kläder dem och lovade att ta hand om dem i livet efter detta. Några av arbetarna fick också en begravning tomt på grund av pyramiden som ytterligare garanterade deras liv efter detta.

Varje pyramiden var bara en del av en större begravningskomplex arrangerade i en linje som ledde från floden Nilen. Längs flod var ett tempel (förmodligen används för att MUMIFIERA kungen), ansluten med en täckt gångbro till ett annat tempel (används för heliga riter) vid foten av pyramiden. Rektangulära gravar för kungens familj och hovmän, som kallas mastabas, byggdes kring Faraos pyramid Drottningarna -. Faraoner hade många hustrur - hade mindre pyramider av sina egna.

Pyramiderna i Giza

Den majestätiska pyramiderna i Giza, nära Kairo, har varit en turistattraktion i tusentals år. När den grekiska historikern Herodotos besökte dem i 6: e århundradet f.Kr., gav han dem de namn som de fortfarande kända.

Den största pyramiden kallas Cheops pyramid eller stora pyramiden. Det byggdes omkring 2550 f.Kr. för Khufu. Pyramiden är omgiven av tre små pyramider och rader av små gravar. Detta awesome struktur står cirka 480 meter hög med en kvadratisk bas som mäter 756 meter på en sida. (Den stora pyramiden är den enda av de sju underverk i den antika världen kvar.)

Den andra pyramiden, 9 meter kortare än sin granne, heter Chephren, vilket är grekiska för Khafre, som var Cheops son eller yngre bror. Det avslutades i omkring 2520 f.Kr. Bredvid den står Sfinxen, en enorm skulptur som representerar huvudet av Khafre på kroppen av en hukande lejon.

Ännu mindre, på 218 meter hög, är den tredje pyramiden byggdes av Khafre efterträdare, Mycerinus eller Menkaura i 2490 f.Kr. I söder är tre mindre pyramider, varav en täckt i granit som kan ha varit grav Menkaura favorit hustru, drottning Khamerernebty.

Vad är så märkvärdigt med dessa strukturer är precisionen i deras konstruktion. Baserna som de reser är helt nivå och fogarna mellan byggnadsstilar är extremt smal. Ursprungligen var pyramiderna täckta med mjuk kalksten, av vilka de flesta har plundrats under århundraden för andra byggnader, med undantag för ett litet område på toppen av Cheops.

Genom 2000 f.Kr., var de stora pyramiderna givits av egyptiska härskare efter rånare plundrades ständigt sina gravar. Pharaohs fortsatte med att bygga gravar och tempel i klippor och sluttningar i Konungarnas dal i Thebe, inte långt från Luxor. Templen var inte platser för kommunala gudstjänst utan en mötesplats mellan en gud och hans eller hennes företrädare på jorden, farao. Dessa byggnader var inte pyramid i form, men i stället var differentierad i en sluttning med sluttande väggar. Inuti var templen uppdelade i hallar, innergårdar, och helgedomar. I vissa av salarna, rader av tung sten stöder, ristade och målade med växtinspirerad dekorationer, skapade effekten av en skog. Två av de mest berömda tempel är den stora tempel av Amun i Karnak (som inleddes 1530 f.Kr.) och templet i Luxor (inleddes omkring 1400 f.Kr.).

Pyramiderna i Amerika

Hundratals år efter egyptierna mumifierad sin sista farao, Inkas i Peru, mayaindianerna i Centralamerika, och aztekerna i Mexico byggt sina egna pyramider. Konstruktion av dessa enorma heliga strukturer började i regionen runt 200 f.Kr. och fortsatte i ytterligare 1000 år. I Amerika, var pyramider används mest som tempel och byggdes av sten och adobe med trappsteg och terrasser stiger till en platt topp. Präster gick upp för trapporna till altarna på plattformar där de bedrivs heliga riter och offrade människor till gudarna. Några pyramiderna byggdes över gravar.

Monumental i skala, pyramider var en framträdande del av tidiga Mesoamerican städer. Dominerande den antika staden Teotihuacan nära Mexico City är Solpyramiden (AD 50). Denna pyramid, från en 712-fot kvadratisk bas till en höjd av 187 meter, var den största av flera tempel byggs i denna stad, som blomstrade från 200 f.Kr. till AD 750 som en stor religiöst centrum.

De Mayas i Centralamerika byggde några av de mest magnifika pyramiderna mellan AD 250 och 900. Även om många av dessa stenmonument byggdes under medeltiden, följt de gamla former och traditioner. Här är några slående exempel:

  • Templet av trollkarlen i Mexikos Yucatan halvön var en del av en stor Mayan stad som heter Uxmal som blomstrade omkring år 600-900. Den pyramid Templet är en av flera stenkonstruktioner byggda i den arkitektoniska stil som kallas Puuc ("låg kulle" i Maya). Lägre berättelser är ganska vanligt, medan övre sektionerna är rikt dekorerade med utsmyckade sniderier och mosaiker. Mayas skulle ofta bygga ett nytt tempel över en befintlig, och i denna struktur, har fem stadier av konstruktion hittats.
  • Templet av Inscriptions vid Palenque ägnades åt Maya härskare Hanab Pakal, som har kallats "mesoamerikanska Charlemagne." Den 75 meter höga pyramid tempel var en del av en stad byggd från sjätte till nionde århundradena i mexikanska Chiapas högland. Ruinerna av Palenque inkluderar terrasser, torg, gravfält och en bollplan - alla med uttrycksfulla stenskulpturer. År 1952 var grav Pakal hittades i en krypta i botten av en trappa inne i pyramiden.
  • El Castillo (spanska för "slottet"), en 98-meter höga pyramid, byggdes av Itzas, en mayatalande människor, vid Chichén Itzá (som betyder "mynningen av såväl de Itzas") i Yucatan, Mexiko, på 12-talet. Trappor stiga på alla fyra sidor av pyramiden till ett tempel tillägnat plumed ormguden, kukulcan, upptill. Serpent motiv dekorera trappan och andra delar av konstruktionen.