Hur väljer jag det bästa IQ Book?

January 16

När du väljer en IQ bok, är det viktigt att först definiera vilken typ av bok i ämnet av intelligenskvot (IQ) som du vill köpa. Därefter bör du överväga expertis författaren eller författarna till boken. Slutligen är det en bra idé att läsa recensioner av böcker du funderar på att köpa med forskare och andra noterade myndigheter inom intelligenstester.

Om du letar efter ett IQ bok som tar upp frågan om standardiserade tester och begreppet om intelligens kan kvantifieras, kanske du vill börja din sökning genom att identifiera välrenommerade forskare inom detta ämnesområde. Det är typiskt lätt att göra detta online, och du kanske också vill titta igenom akademiska databaser för att hitta akademiska recensioner och artiklar som kan ge dig namnen på myndigheterna. När du har några namn, kan du börja söka efter några böcker som dessa människor har skrivit om ämnet IQ-tester. Som du hittar dessa böcker, överväga att titta upp recensioner skrivna på dem för att se om slutsatserna av dessa böcker har godtagits av vetenskapssamhället.

Å andra sidan, kan du letar efter en bok som innehåller ett test som kan ge dig en uppfattning om vad din IQ kan vara. Även existerar denna typ av IQ bok, bör du vara medveten om att många myndigheter är skeptiska till denna typ av självtestning. Psychometrically giltiga IQ tester såsom Stanford-Binet och Wechsler Adult Intelligence Scale är avsedda att administreras av en kvalificerad psykisk hälsa läkare. En gör-det-själv-test är osannolikt att ge dig exakta resultat, även om det kan ge dig lite information om dina intellektuella styrkor och svagheter.

Vissa förlag har släppt böcker som utger sig för att hjälpa dig att förbättra din intelligens. Även om en sådan bok är inte ett IQ bok i sig, kan utgivaren annonsera boken som något som du kan arbeta med för att förbättra dina kognitiva förmågor och kanske din IQ. Det är inte alls klart att göra logiska pussel nödvändigtvis kommer att förbättra din IQ, men många människor tycker att detta slags verksamhet vara mycket roligare, och det kan hjälpa dig att utveckla din intellektuella och problemlösningsförmåga. Som med de andra typer av IQ böcker, kanske du vill överväga om författaren till boken är någon med stor erfarenhet i studien av mänsklig intelligens.

  • Vissa förlag har släppt böcker som utger sig för att hjälpa dig att förbättra din intelligens.