Chia: En enkel Seed Fullmatat med Näringsämnen

January 22

Enkelt är ett stort ord för chia. Fröna är små men kraftfulla, och lägga till dem i din mat är enkel. Inom dessa små, svarta och vita frön är bra nivåer av omega-3 fettsyror, fibrer, protein, vitaminer och mineraler, och att få dessa värdefulla näringsämnen i din kropp har aldrig varit enklare.

Den subtila smaken av chia innebär att du kan lägga till något du redan har och det kommer inte att påverka alls smaken. Detta är bara ett av många skäl till varför chia har blivit så populär som hälsokost.

Numera chia finns i hälsokostbutiker och stormarknader allt. Chia blir också en ingrediens i mer märkesvaror livsmedel världen över. Så, kanske du frågar, "Varför denna plötsliga uppsving i popularitet?" Här är varför:

  • Chia innehåller mycket omega-3-fettsyror. Chia är bland de högsta växtkällor omega-3 i världen. Våra kroppar behöver omega-3 för hjärnans funktion, hjärthälsa, och många andra biologiska funktioner, och de flesta människor inte få nog. Chia kan bidra till att ge mer av detta viktigt näringsämne.
  • Chia är hög i fiber. Vi behöver fiber i vår kost för att hålla våra tarmsystem friskt. Chia ger 5 g fiber i varje 15 g portion. Det går en lång väg mot att hålla matsmältningen igång smidigt.
  • Chia är glutenfri. Fler människor som diagnostiseras med glutenintolerans och försöker undvika det i sin kost. Chia är naturligt glutenfri, så det är bra för människor som har problem med gluten.
  • Chia är ett komplett protein. Chia har alla essentiella aminosyror som behövs för tillväxt och reparation av kroppens celler. Detta är ovanligt i en växt. Chia är ett bra sätt för vegetarianer att få sina kompletta proteiner.
  • Chia är hög halt av vitaminer och mineraler. Chia ger höga halter av kalcium, järn, magnesium, zink, selen, folsyra, och många andra vitaminer och mineraler som behövs för olika funktioner i kroppen.
  • Chia är 100 procent naturliga. Chia ger massor av näring, helt naturligt. Istället för att poppa piller, kan du äta chia att få näring som din kropp behöver.
  • Chia hjälper till att hålla ditt hjärta friskt. De höga halter av omega-3 fettsyror och fibrer hjälper till att minska kolesterol, sänka blodtrycket och skydda mot hjärt-kärlsjukdomar.
  • Chia hjälper till att förlänga uthållighet. Chia har länge varit känt för sina uthållighets fördelar. Fröna frigör energi långsamt, hjälpa till att förlänga uthållighet.
  • Chia hjälper balans blodsocker. Chia s hydrofila (vattenabsorberande) egenskaper hjälper till att minska sockertoppar och dalar, hjälpa människor att balansera sina blodsockernivåer naturligt.

Dessa är bara några av de stora fördelar som chia kan ge, går listan.