Vad är Splash cymbaler?

January 15

Stänk cymbal är en särskild typ av små cymbal att vissa trummisar lägga till som ett tillbehör till sina trumset eller satser. Vissa beskriver denna typ av cymbal som en accent cymbal, eftersom stället för att spela en kritisk funktion i trumman uppsättningen, accenter det en traditionell cymbal, som kallas en krasch cymbal, genom att skapa en extra cymbal ston, vilket möjliggör en trummis att spela en större utbud av ljud eller, som vissa experter säger, som ger mer "färg" eller "tonen variation." Andra liknande cymbaler inkluderar porslinet cymbal, vilket också är mindre än den genomsnittliga cymbal på ett trumset. Accent cymbaler kan tillåta trummisar att spela mindre extrema cymbal ljud, eller tillhandahålla fler möjligheter för att samtidigt slående cymbaler, när de är monterade på olika delar av uppsättningen.

Genom jämförelse med mer konventionella cymbaler, splash cymbaler har relativt små diametrar. En vanlig storlek för denna cymbal är en 10 tum (ca 25 cm) i diameter. Regelbundna krasch cymbaler har mycket större diametrar än dessa mindre poster. De mindre splash cymbaler allmänhet producerar lättare ljud än en traditionell krasch cymbal.

Som unika typer av accenter för slagverk, är splash symboler används i många olika typer av musik. De kan användas i berg eller popmusik, samt vissa typer av latinamerikanska dansmusik och andra typer av världsmusik. Jazz trummisar kan också använda dessa mindre cymbaler att skapa mer varierande ljud. I modern musik, är dessa cymbaler oftast förknippas med rockmusik.

En användning av stänk cymbaler i fat är i något som kallas cymbal stapling. Här trummisen mounts en cymbal i nära närhet till ett annat. De mindre cymbaler typiskt blir monterad på toppen med större cymbaler undersidan, så att när trummisen slår hela uppsättningen vid en tid, finns det en distinkt typ av större ljud.

Andra trummisar använder en rad tekniker för montering splash cymbaler. Vissa montera dem upp och ned direkt ovanpå den traditionella krasch cymbal. Det finns också möjlighet att "piggybacking" cymbaler, vilket innebär att montera två eller flera cymbaler på samma monter. Dessa mindre cymbaler kan lägga till funktioner till ett trumset på olika sätt, beroende på den övergripande stil och teknik för trummisen. En fri eller fast fästet kan också ändra ljudet av cymbal.

  • Splash cymbaler anses ett tillbehör till ett trumset.