Vad är en No-Limit kreditkort?

January 24

En no-limit kreditkort är en utan utgifter mössa på det, förutsatt att du betalar dina räkningar i tid. American Express eller Amex är förmodligen den mest kända av de kreditkort att erbjuda några utgiftsbegränsningar. När de först gjorde det, var låntagare förväntas betala sina fulla balanser i slutet av varje månad. Nu Amex gör ofta för flexibla betalningar, och de kan begränsa utgifterna, om betalningarna inte är tillräckliga.

Flera kreditkortsföretag erbjuder nu en no-limit kreditkort till personer med nära perfekt kredit och med betydande mängder intäkter. Detta kan vara en välsignelse eller en förbannelse beroende på ränte- och hur klokt du använder krediten. Å ena sidan kan en enorm oväntad utgift lätt träffade en no-limit kreditkort. Omvänt kan du rack upp enorma räkningar med slösaktiga och vårdslös utgifter, i en mycket kort tidsperiod.

En annan nackdel med denna typ av kreditkort kan inte vara uppenbart för de flesta människor, men det är något noterats av organisationer som The Motley Fool, vilket är expert på många frågor om finansiering och investeringar. En del av din kredit värdering, ca 30%, anser den summa pengar du har lånat, och gränsen för din nuvarande kreditkort. En no-limit kreditkortsföretag kan rapportera din gräns som $ 0 om du inte har använt kortet, eller de kan rapportera en maxgräns tillgängliga för dig. De får inte, inte heller är de skyldiga att rapportera tillfällen då du sätter massor av kostnader på ett kreditkort och sedan betalade dem.

Medan vissa företag kommer att rapportera era tid betalningar och betalda av belopp, andra helt enkelt rapportera en extremt låg gräns. Till exempel om du spenderat $ 100 $ (USD), din gräns kan anses $ 100 USD, eller det kan helt enkelt rapporteras som noll. Du € ll måste kolla med ett kreditkortsföretag om hur de rapporterar betalningar och begränsningar på ett kreditkort med ingen gräns innan du skaffar en. Vissa människor som är noggrann betalar ut sina kort i slutet av varje månad lider stora förluster för sin kredit värdering, utan att ens inse det, om sina utgifter förmåga är betyget noll, eller sina betalningar donâ € t räknas visar kreditvärdighet .

Det finns några andra skäl till varför en no-limit kreditkort kanske inte din bästa insats, även om det finns några goda skäl att ha en också. Du kanske inte vill ha en no-limit kort om du har problem med att betala dina räkningar, eller om du betalar en högre ränta för obegränsad köpkraft. Naturligtvis kan det vara meningsfullt att ha en, särskilt för ett företag, om du utför merparten av din verksamhet på kredit, betalning i slutet av varje månad. Det gör för ganska lätt redovisning, och kan hjälpa dig att spendera mer som behövs, om ditt företag växer.

  • Folk kanske inte är försiktig om sina utgifter med en no-limit kreditkort.
  • Flera kreditkortsföretag erbjuder en no-limit kreditkort till personer med nära perfekt kredit.
  • En no-limit kreditkort kan vara besvärande om den kommer med en hög ränta.
  • No-limit kreditkort kan uppmuntra köpvanor som orsakar allvarliga skuld problem.
  • Vissa kreditkort har inte en utgiftstaket.