Göra ett gott första intryck i Indien

January 31

Första intrycket är viktigt vart du än går, och affärsetikett kan förändras snabbt som du flyttar från land till land. Den goda nyheten är att indianerna välkomnar möjligheten att arbeta med utlänningar, vilket gör din inställning mycket enklare. Minns några avgörande punkter, och du kan enkelt rulla med de kulturella slag och bedriva din verksamhet smidigt.

Hälsnings kollegor

En nådig hälsning visar dina nya indiska bekanta som du är engagerad i att vara respektfull och artig. Den traditionella indiska formen av hälsningen är namaste, som bokstavligen betyder "jag bugar till den gudomliga i dig." Den namaste används för hälsning, för att ta ledighet, och även att söka förlåtelse.

Att hälsa på någon med en namaste, föra ihop händerna med handflatorna röra framför bröstet i en graciös sätt. Olika språk kan ha olika namn för namaste, men gesten är densamma i hela Indien.

Hälsning dina indiska företag kollegor med en namaste anses vara en komplimang. Det sätter den rätta tonen för resten av ditt möte och visar att du har tagit tid att förstå indiska börserna. Men erbjuder ett handslag inte såg ned på. Faktum är att många indiska företagare erbjuder ett handslag för att visa att de är bekanta och bekväma med gratulations utlänningar. Men om du är hälsade med en namaste och inte återgälda, indiska kollegor tar det som motsvarar en "kall fisk" handslag!

Om du erbjuder ett fast handslag, inte alltid förvänta sig att inte få samma grepp i gengäld. Inte alla indianer ge fasta handslag eftersom en hälta handslag är ett tecken på respekt, inte av svaghet.

Byta visitkort

Kontakter och nätverk är mycket viktiga i Indien, så indier vilja ge ut och ta emot visitkort. Om du inte lämnar ett över av ditt eget initiativ när du träffar någon, kan du bli tillfrågad om det.

Ditt visitkort ska lista ditt

  • Namn
  • Företagsnamn
  • Titel
  • E-postadress
  • Övrig information såsom företagets postadress och webbplats samt en hänvisning till eventuella högre grader som du håller

Tänka två gånger inklusive ditt mobilnummer på ditt visitkort. Om du ger en indisk ditt mobilnummer, kommer den lyckliga mottagaren använda den fritt! Indianerna hanterar detta genom att skriva ut sina mobilnummer på korten som de ger till ett fåtal utvalda.

Och oroa dig inte, Engelska kort är bra, beroende på vilket hörn av Indien du är i.

När det kommer till sina egna visitkort, indianer tror fler titlar, desto roligare; verksamheten titeln på kortet är av stor betydelse för indianerna. Och bli inte förvånad över att se utbildningskvalifikationer på många indiska visitkort. Ju längre sträng av akronymer bakom en redan lång indisk namn, desto bättre!

Mest unga professionella eller äldre, berest indianer inte fylla upp sina kort med akronymer, och du kan följa deras exempel. Men indianerna lägger stor vikt vid den akademiska världen, så om du har en doktorsexamen eller motsvarande examen, notera det på ditt kort.