Vilka är de bästa tipsen för att göra Chutney?

January 4

Som varje foodie vet, att thereâ € s inget som chutney föra ut lager av smak som är både subtila och djärva i allt från kött grillad över rökig trä till tofu-baserade vegetariska läckerheter. De flesta livsmedelsbutiker bära en eller två olika typer av chutney, men att göra chutney som ståtar med en unik kombination av smaker och texturer sätter en guldstjärna i varje hem chefâ € s lång, vit hatt. Det är viktigt att veta hur man ska balansera sötsur att sjunga den perfekta duett, de typer av kökspannor och redskap som behövs för att komponera en hisnande chutney, och som örter och kryddor erbjuder de bästa höga toner som kommer att ge gäster till sina fötter i applåder .

Till skillnad från sylt, ISNA chutney € t bara sötma rakt igenom. Jam görs att sprida på muffins, toast eller andra bageri objekt som en god morgon eller lunch behandla. Chutney, å andra sidan, är en spännande krydda som går en balansgång mellan tung purring söt och kind-popping sura. Snarare än en spridning, annonserar chutney sig som en krydda, och dess mål i livet är inte bara att förbättra livsmedel itâ € s serveras med men att få dem att hoppa in i en annan dimension.

Göra chutney börjar med ingredienser. Vitlök, lök, vinäger och lime eller citron cha-cha med torkade eller färska mango, aprikoser, eller citrusfrukter i grundläggande chutneys. Ingefära och varm paprika ger vissa typer av chutney en kryddig kick, och andra utforska universum av varje möjlighet med allt från granatäpplen och stjärnanis till rabarber, fikon, och till och med räkor. Med nästan ingen frukt, grönsaker, kryddor, eller ört helt från bordet, tricket att göra en stor chutney har allt att göra med hur väl man smak kompletterar varandra. En eller två djupa smaker bör fungera som bakgrundsmusik, och de andra smaker bör subtilt skiktad i not för not.

Eftersom de flesta chutney recept kräver vinäger, citron eller limesaft, eller andra sura ingredienser, vilket gör chutney innebär att använda icke reaktiva skålar, krukor och köksgeråd gjorda av material som glas eller trä. Aluminium måste undvikas till varje pris, liksom mässing, koppar och järn. Med hjälp av dessa metaller kommer att påverka smaken på chutney samt färgen.

Första gången chutney kockar kommer att vara lyckligast göra chutney, om de håller sig till örter, kryddor och andra aromer som har använts med framgång i miljontals kök under hundratals år. Kanel, muskot och kryddnejlika låna krydda en söt personlighet, medan ingefära och kardemumma be den att dansa. Mint kan fyllig en alltför Hot Shot, och koriander erbjuder sin egen typ av lugn. Itâ € s bra att använda förberedda curry eller klistra tidigt, men med tiden, kreativa kockar vill komma vid varje chutney lite annorlunda.

  • Många chutneys inkluderar koriander.
  • Mald koriander frön är en populär ingrediens i chutney.
  • Mango chutney.
  • Liksom de flesta chutneys, är plommon chutney typiskt för att ge smak åt intetsägande rätter.