Din babys första år: Att handskas med Vaktmästare konflikter

March 26

Du älskar dina föräldrar - du verkligen gör. Men varför de insisterar på att utfodring baby glass och godis när de sitta barnvakt? Du har gjort det mycket klart att du är bekymrad över mjölkallergier under det första året, och du inte vill att din 9-månader gammal äta något lastat med fett, socker och koffein. Varför kan de inte respektera dina önskemål och följa dina regler?

Tydligen de gamla reglerna som dina föräldrar som tillämpas på din egen uppväxt - Mor och far vet bäst - har gått ut genom fönstret nu när du är förälder (har regeln nu reviderats: mormor och morfar kan göra vad de vill). De förväntar sig att du fortfarande kommer att ge till sina nycker utan att göra mycket väsen av det. När allt, de är de farföräldrar, och det är deras privilegium att skämma Baby. De ska peka på ditt barn och säga: "Titta hur lycklig han är! Du borde ge honom godis oftare."

Det är dansen av de nya föräldrarna kontra de gamla händer. Inte bara kommer vissa morföräldrar (eller vänner eller andra släktingar) kallar Babys kost ifråga, de kan också helt ignorera dina rutiner kring dessa frågor:

  • Läggdags: Du vill baby i sängen klockan åtta annars kommer han att vara en björn på morgonen? Din mamma vill besöka med Tyke medan hon är barnvakt, så han kommer till sängs när mormor är redo att säga godnatt till honom - oavsett om det är på 9:00 eller 11-30.
  • Medicinering: Din syster tycker inte att barn ser sjuk, så hon inte ge honom antibiotika du lämnade bakom (tillsammans med specifika doseringsanvisningar).
  • Lämpliga kläder: Din pappa tog barn till parken i februari utan att sätta vantar på ditt barn. Han säger att det var varmt nog att gå utan; du kollar efter tecken på förfrysning.
  • Bathtime: Det är en del av Babys godnattrutiner, men dina föräldrar trodde att Baby såg tillräckligt ren och satte honom till sängs utan en grundlig rengöring.
  • Att låta husdjur nära barnet: Din moster svär att hennes hund är ofarlig och gör att djuret att sniffa baby medan hon håller ditt barn.
  • Hygienfrågor: Din mamma-in-law tänker hur du rengör barnets händer med en baby torka innan han äter är löjligt. Hon låter dig veta att hon aldrig gjorde det för hennes barn - och du vet att hon inte gör det för din när han besöker på hennes hus utan dig.

Hur hanterar ni dessa frågor? Visst dessa människor är fel att bortse dina regler för ditt eget barn - men gör du verkligen vill inleda vad som kan vara en utdragen kamp över några bitar av choklad? (Tänk på att vissa morföräldrar blivit mycket förolämpad om deras omdöme ifrågasätts -. Strunt att genom att ignorera dina önskemål, de sätter din dom under lupp)

Först betygsätta varje fråga i prioritetsordning. Det skulle inte ha skadat din pappa att sätta vantar på baby - men kanske han inte kunde hitta dem, eller kanske - bara kanske - det var verkligen varmt nog för Baby att gå barhänt. Inga permanenta skador sker, och det är bäst att låta denna incident gå. Nästa gång din pappa planerar en utflykt med ditt barn, se till att du lämnar honom vantar och säga: "Du vet hur jag oroar. Vänligen sätta sina vantar på honom när han går utanför." Du berättar för honom att du är orolig för ditt barn och att detta inte är någon godtycklig regel du skapat för att göra farfars liv svårare.

Frågor om schemaläggning - en överhoppad bad eller en sen lunch - är oftast slumpmässiga och kommer inte att påverka barn negativt. Dessa är verkligen inte värt att kämpa över. Vad är gjort är gjort, och den som utfodras baby sent fick lida konsekvenserna (och lära sig läxan) att hantera en hungrig, cranky barn. (Undantaget är en sen läggdags, eftersom du är den kvar att ta itu med nedfall, i form av en sura kid följande dag. Detta är värt en kamp om det händer regelbundet.)

Hygienfrågor betyder mycket mer för en del föräldrar än för andra. Barnets händer bör rengöras innan han sätter sig ner för att äta plockmat. Han har krypa runt på golvet, drar sig upp på allt, och i allmänhet utforska världen genom sina taktila sinnena. Torka händerna före måltid gör dig inte tvångssyndrom; det gör dig uppmärksam på vad han har gjort. Accepterar ni att er mor-i-lag inte kommer att torka barnets händer av, eller vill ni insisterar på det? Om du inte runt för att se till att det blir gjort, inser att argumentera med henne kunde göra henne så mycket mer trotsiga i denna fråga. Så länge han inte kommer hem från hennes hus kräkningar, är du förmodligen klokt att titta åt andra hållet i just denna fråga.

Vissa frågor är helt icke-förhandlingsbara. Om Baby är på någon form av medicinering, vilket ger den till honom är inte ett diskutabelt infall (kommer han att få det eller inte kommer han?). Den som är kvar i avgift för att ta hand om barnet behöver för att förstå detta och ges tydliga anvisningar om när i tiden och administration av läkemedlet. Och husdjur bör alltid hållas på en armlängds avstånd från Baby, oavsett hur fogliga (och människoliknande) deras ägare tror att de är.

Ingen vill Babys omsorg för att orsaka en irreparabel familj spricka, så innan det urartar:

  • Bedöm: Är denna fråga tillräckligt viktigt för att argumentera över, eller är det möjligt att du kan förbise det helt - om och om igen?
  • Plan: Om det är något som inte är förhandlingsbara, tänk på det trevligaste sättet att berätta gärningsmannen att detta inte kan hända igen.
  • Avskeda: Du kan - och bör - kolla upp frågor som är viktiga. Men efter du är övertygad om att problemet har lösts, det finns ingen anledning för dig att fortsätta att påminna din moster för att hålla hunden borta från barn. Hon får det.
  • Hitta en ny barnvakt: Om saker och ting har blivit så utom kontroll att det som händer i praktiken är en maktkamp mellan dig och vandrande barnvakt, hitta någon annan, oavsett vad de ekonomiska kostnaderna. Lita den person som tar hand om ditt barn är värt varenda öre du punga ut.

Vad detta handlar om i slutändan är en fråga om respekt - för din föräldraskap och för din maktposition som detta barns förälder. Ingen ska flagrant nonchalerar dina regler. Bör förväntas och tolereras (eftersom, trots allt, är mormor bara människa) En tillfällig slip-up av en vårdgivare, men en ut-och-ut debatten över vad du gör och inte låta ditt barn att äta borde egentligen inte vara av intresse för någon annan - så länge ditt barn är friskt och din barnläkare är nöjd med Babys framsteg.