Komplett MBA Cheat Sheet

March 26

Ingen chef kan göra allt ensam, MBA eller inte. Delegering är ett effektivt verktyg som företagsledare kan använda för att uppnå målen. Om du delegera arbete, ansvar och auktoritet till anställda, kommer du öka mängden arbete som har utförts och ofta med bättre resultat. Delegationen är ett bra verktyg när det görs rätt, så följ dessa steg för att hjälpa:

 1. Kommunicera uppgiften.

  Beskriv dina medarbetare exakt vad du vill ha gjort, när du vill ha det gjort, och slutet resultat du förväntar dig. Var tydlig och entydig och uppmuntra dina anställda att ställa frågor.
 2. Möblera sammanhang för uppgiften.

  Förklara för dina anställda varför uppgiften är viktig, hur det passar in i den övergripande tingens ordning, och eventuella komplikationer som kan uppstå under dess prestanda. Uppmuntra medarbetarna att ställa frågor, och inte får defensiv om dina anställda pressa dig för att få svar (någon alltid kommer).
 3. Bestäm standarder.

  Alla måste veta när de passerar mållinjen. Enas om de normer som du använder för att mäta framgången av uppgiften slutförts. Dessa standarder bör vara realistiska och uppnåe, och du bör undvika att ändra dem efter prestation har påbörjats.
 4. Grant myndighet.

  Ge dina anställda med behörighetsnivå som krävs för att slutföra uppgiften. De kan göra utan ständiga vägspärrar eller distanser med andra anställda.
 5. Ge stöd.

  Bestäm resurser (pengar, utbildning, arbetskraft, rådgivning, och så vidare) dina anställda behöver för att slutföra uppgiften och sedan ge dem.
 6. Få engagemang.

  Förutsätt inte att dina anställda automatiskt kommer att acceptera uppdraget; du måste se till att de gör. Bekräfta dina förväntningar och bekräfta dina anställdas förståelse för åtagandet att slutföra uppgiften.

Hur att belöna anställda effektivt

Som affärschef, vet du dina anställda blir lyckligare, prestera bättre, och bo på sitt jobb längre när de uppmärksammas och belönas för att göra ett bra jobb. Gör din del som chef genom att använda dessa riktlinjer för att effektivt identifiera och belöna anställda:

 • Ange beteendet du belöna. När du belöna en anställd, vara säker på att du är tydlig med exakt vad beteende förtjänar erkännande. Säg till exempel: "Du gjorde ett bra jobb i går eftermiddag när du hjälpte till att kunden räkna ut vilken produkt var bäst för hennes behov," eller "Jag uppskattar verkligen alla extra arbete ni lagt ned på Scanlon projektet."
 • Ge belöningen uppriktigt Folk uppskattar uppriktiga uttryck för tack, men de kommer inte att acceptera falsk eller falskt beröm -. I själva verket kan de vara förolämpad av det. Endast erbjuda dina anställda belöningar och erkännande när de har verkligen förtjänat dem.
 • Var positiv. När du ger belöningar och erkännande, gör det på ett positivt och upplyftande sätt. Ditt mål är att inspirera den anställde - och i sin tur, hans eller hennes kollegor - att fortsätta uppvisar beteendet du är givande. Och aldrig omedelbart efter beröm med en reprimand!
 • Ge belöningen så nära händelsen som möjligt. För att få maximal effekt på de anställdas beteende, ge belöningar så snart som möjligt. Karensdagar, veckor eller månader kommer att kraftigt minska påverkan och kanske släcka den helt.

Design Tips för effektiv Business Webbplatser

MBA-nivå chefer vet att en väl utformad företags webbplats är avgörande för att locka kunder och generera försäljning. När kunderna besöka webbplatser, de vill att snabbt hitta information. Ju enklare det är för dina kunder att använda din webbplats, desto mer sannolikt är det att de kommer att vidta åtgärder - till exempel registrerar sig på din webbplats, svara företaget genererade frågor, eller köper produkten.

Prova dessa tips när du utformar ditt företag hemsida:

 • Ta kundernas uppmärksamhet. Till exempel kan du skapa en särskild rubrik som fångar läsarnas ögon. Om din användare söker efter trädgårdsböcker och kommer in dessa ord i din webbplats sökmotor, vill du din webbplats för att dyka upp med en relaterad rubrik. Den bör ha orden "trädgårdsböcker" i det snarare än något helt allmänt, som "Hitta någon bok du vill här!"
 • Använd bilder för att förmedla ditt budskap. Det är inte bara en bild säger mer än tusen ord, men det tar också mindre plats!
 • Motivera kunderna att agera snabbt. Sätt en tidsgräns på vad de letar efter. Till exempel, erbjuda en rabatt om de köper ett objekt idag. Det finns inget snabbare sätt att få folk att agera än genom att ge bort något gratis. Om du vill att dina användare att registrera sig för din webbplats, till exempel överväga att ge dem en gratis nyhetsbrev.
 • Erbjud kunderna betalningsalternativ. De bör ha ett antal sätt att betala för de produkter eller tjänster du erbjuder. Till exempel kan du erbjuda en online-betalning tjänst som PayPal, och du kan acceptera kreditkort antingen online eller via ett gratisnummer. När du designar din hemsida, testa den med användare och spåra de svar du får. Skapa flera versioner av din hemsida-övning ger färdighet!

Utveckla en Concise Marketing Plan

Din marknadsplan kan vara ett utstuderat 50-sida affärsplan eller en enkel punkt. Faktum är att många professionella marknadsförare tyder det enkla one-punkt plan eftersom det är fokuserad och identifierar de viktigaste komponenterna. En produktiv-punkt marknadsplan har följande delar:

 • Syfte: Vad är marknadsplan ska åstadkomma?
 • Fördelar: Hur kommer era produkter och tjänster uppfyller kundens behov?
 • Kund: Vem är din primära kund, och vad är din strategi för att bygga långsiktiga relationer med kunden?
 • Företagets image: Hur kommer kunden se ert företag? Kom ihåg, kommer kunderna att bidra till att positionera företaget på marknaden.
 • Nisch: Vad är den nisch på marknaden som företaget har definierat och kommer att tjäna?
 • Taktik: Vilka specifika marknadsföring verktyg kommer du att använda för att nå kunder? Du kan använda reklam, marknadsföring, en webbplats, publicitet, och så vidare.
 • Budget: Hur mycket av din budget kommer du fördela till denna insats?