Hur väljer jag det bästa vitaminer för Sperma?

March 7

Män som vill förbättra kvaliteten och kvantiteten av sperma och sperma kanske vill prova att ändra sin kost för att öka intaget av de viktigaste vitaminerna kritiska till sin produktion. En av de bästa vitaminer för sperma är B12, vilket bidrar till att öka både antalet spermier du producerar och deras rörlighet. En annan viktig vitamin är C, vilket är en antioxidant som kan stoppa fria radikaler som kan skada din sperma, och liknande B12, ökar både räkna och motilitet. Den slutliga vitamin som är känt för att förbättra spermakvaliteten är E, en annan antioxidant som stärker spermier. Du bör äta mat eller leta efter ett tillägg som ger alla dessa vitaminer, plus vissa andra mineraler och aminosyror som zink, selen, och arginin.

När du väljer vitaminer för sperma, är det viktigt att inkludera B12. Många män inte får tillräckligt B12, och det är avgörande för att producera stora mängder spermier och sperma. Din sperma kommer också att förlora motilitet om det inte finns tillräckligt med vitamin B12 i kroppen, för att en annan anledning är det nödvändigt att du får tillräckliga mängder.

C är en annan av de viktigaste vitaminer för sperma av flera skäl. Den har också en betydande inverkan på mängden spermier som produceras av kroppen och dess motilitet. Detta vitamin kan förhindra skador på din sperma genom att minska effekten av fria radikaler eftersom det är en antioxidant. C-vitamin kan också bidra till att minska chanserna för att din sperma kommer klumpa ihop när de rör sig.

Att få tillräckligt med vitamin E i kosten är också nödvändigt för friska sperma och spermieproduktion. Liksom C-vitamin, är det en antioxidant som kan minska skadliga fria radikaler, och det bidrar också till att spermiernas rörlighet. Också E bidrar till den övergripande hälsa och styrka av spermier, vilket ger dem förmågan att penetrera och befrukta ett ägg.

Medan du väljer rätt vitaminer för sperma, är det viktigt att komma ihåg att andra näringsämnen är viktiga också. Mineraler såsom zink, folsyra och selen bidrar till produktionen, hälsa och motilitet din sperma och sperma. Aminosyror som arginin och karnitin är också kritiska till spermier hälsa, liksom omega fettsyror. För att öka sannolikheten för att din sperma kommer att vara friska och fertila, försöka få med livsmedel eller kosttillskott som innehåller alla dessa i din kost.

  • Rådgör med din läkare om att ta en multivitamin som är formulerad speciellt för män.
  • C-vitamin hjälper till att förbättra spermier kvantitet och motilitet, och minskar klumpning av spermier när de rör sig.
  • Vitaminer B12, C och E främja hälsospermie.
  • Sperma produceras i testiklarna som återfinns i pungen.