Vilka är de bästa tipsen för matlagning Ugnsstekt potatis?

November 6

Rostad potatis är ett perfekt komplement till många olika huvudrätt rätter. Vid tillagning grillat potatis, för att några av de viktigaste sakerna överväga att inkludera pan storlek, potatis typ, och ingredienserna och kryddor som fungerar bra med resten av måltiden. Beroende på vilken potatissort som används, kan vissa blötläggning eller avancerad beredning krävas när man arbetar med grillat potatis. Stektiden och temperaturen kan justeras efter behov när grillat potatis förbereds parallellt med andra poster i ugnen.

Tråget används för matlagning grillat potatis bör vara ugn säker och stor nog att rymma alla potatisen i ett enda lager. Keramik, metall eller glas kokkärl allt fungerar bra för matlagning grillat potatis, förutsatt att de är rätt storlek för den mängd potatis som tillagas. Att lägga till en liten mängd vegetabilisk olja till pannan före tillagning kommer att hålla potatisen från fastnar i botten av en glas eller keramisk panna. Kokkärl belagda med en icke vidhäftande yta kräver ingen ytterligare olja för att förhindra klibbning eller bränning.

Den typ av knöl som används för matlagning grillat potatis spelar en roll i framgången av skålen också. Potatissorter som är främst för att koka oftast fungerar bäst för rostning. Vissa avancerade förberedelser krävs vanligtvis vid bakning potatis, inklusive russets och andra stora, stärkelserika rotknölar, används, eftersom bakning potatis har en hög stärkelsehalt och kan inte brun eller håller sin form väl. Multipurpose potatis anses också ett bra val för rostning.

Styckning potatisen i bitar eller skivor före tillagningen kommer att hjälpa dem tillagas jämnt. Bakning eller universalpotatistyper ska blötläggas eller kokas innan rostning; blötläggning eliminerar en del av överskotts stärkelse och främjar bryning i de färdiga potatisen. Kokande någon typ av potatis i ca 10 minuter innan rostning kommer att påskynda processen med och hjälpa potatisen tillagas jämnt. Välja extrafunktioner som kryddor, örter och salt som bygger på personlig smak och andra objekt serveras kommer att hjälpa den färdiga skålen fungerar bra med menyn eller måltid.

De flesta recept för matlagning grillat potatis kräver någon form av fett. Uppvärmning av fett i stekpannan innan du lägger potatisen kommer att hjälpa försegla potatisen och förhindra fastnar. Gungade potatisen i fräsande fettet kommer också fördela fett och andra ingredienser jämnt och bidra till att främja en bättre matlagning. Kontroll potatisen som de lagar mat förhindrar över bryning eller bränning.

  • Vita potatis kan användas för att göra grillat potatis.
  • Ugnsstekt potatis.
  • Olika typer av potatis.