Vad är en Scimitar Sword?

October 4

Termen kroksabel är ett vitt begrepp som omfattar alla tunna, böjda svärd från sydvästra Asien och Mellanöstern. Namnet tros komma från det persiska ordet shafsher som betyder "lejon klo," på grund av sin långa, böjda designen. Ordet har översatts genom många språk för att sluta på kroksabel. Sorter inkluderar den arabiska Saif, den persiska shamshir, den turkiska Kilij, den indiska tulwar, den marockanska nimcha, och den afghanska pulwar.

Den kroksabel svärdet är en gammal svärd, med anor till 1600 f.Kr. av Egyptens 18: e dynastin. Egypten använde kroksabel svärdet, då ny teknik, att dominera närliggande rivaler och sprida sitt inflytande. Den kroksabel successivt spridas över hela regioner, och varje kultur gjort sin egen anpassning.

En arabisk Saif är vad de flesta människor hänvisar till när de använder termen kroksabel. Den Saif är tveeggat, kort och rak med en böjd spets. Persiska shamshirs radikalt böjda svärd som ARC mest runt mittpunkten av bladet. Shamshirs har ingen kappa, mycket smala blad, och vanligtvis inte smalna alls tills spetsen.

Den Kilij är en kroksabel svärd används av turkarna och det ottomanska imperiet, och dök runt om det 15th århundradet. Den Kilij är en unik typ av kroksabel som har en liten avsmalning ner rakt på bladet till sista tredjedelen av svärdet, då den är vinklad kraftigt och blir djupare. Efter Första barbareskkriget ades en bejeweled Kilij presenteras för den marina vakthavande, som har blivit en tradition i den marina Corp. Den indiska tulwar är en nästan identisk blad till shamshir, med undantag för en bredare blad. Ordet tulwar betyder ordagrant "svärd" på hindi.

Den marockanska nimcha är en kroksabel svärd som används i slutet av 18th century, och brukar smidda använder bladen äldre svärd, med anor från så tidigt som den 17: e århundradet, och med blad från länder så långt bort som Tyskland. Detta skapade en bred variation av nimcha, och nästan ingen två är desamma. Den afghanska pulwar är liknande i blad design till tulwar, men korset vakten på pulwar vinklar in mot bladet för att fånga svärd. Många pulwar hilts är graverade med dekorativa inskriptioner och mönster.

Den kroksabel svärdet används allmänt i hela fantasivärldar. Många böcker och videospel är utrustade med den kroksabel, och de är oftast används av exotiska karaktärer eller finns i arabisk stil lokaler. En vanlig stereotyp är av pirater använder scimitars, men i verkligheten, de var ofta alltför prålig och otålig för svärd slagsmål.

  • Böjda svärd från Mellanöstern kallas ofta scimitars.