Knacka datorns makt för att utveckla Wealth-Building Insikter

September 25

Detta är svårt att beskriva i generella termer eftersom per definition, vad datorn kan du göra är att få mycket specifika. Tänk på detta: Personlig finansiell planering i huvudsak tillämpad matematik. Vad detta innebär är att fatta ett beslut, du ofta behöver stämmer upp kostnaderna och fördelarna med alternativ A kontra alternativ B, och sedan måste du göra tid / penningvärde beräkningar.

(I praktiken innebär det bara att du måste också räkna in saker som räntekostnad och kapitalavkastning.) Dessa typer av uppgifter är de perfekta applikationer för den personliga datorn.

När du använder datorn för att fatta bättre personliga ekonomiska beslut, utvecklar du kraftfulla, rikedom skapande insikter som ofta försörjer resten av pengarna du behöver för din investering. Mer specifikt, om du behöver spara $ 300 per månad och du kan få $ 150 i detta från din arbetsgivare och genom skattebesparingar, måste du ändå komma upp med det sista $ 150 per månad.

Datorn kan, och bör, hjälper dig att hitta de här pengarna.

Här är ett exempel: Har du hört talas om återbetalning tidigt inteckning? Det låter som en bra idé, åtminstone på ytan. Om du lägger till en extra $ 25 per månad till den vanliga inteckning betalning på en typisk inteckning, ofta spara ca $ 25.000 i ränta. (Kanske mer. Hur mycket du sparar beror på räntan, inteckning balans, och den återstående antalet betalningar.)

Utifrån den biten av finansiella data, ljud återbetalning tidigt inteckning som en ganska bra idé. Massor av människor - uppmuntrade av finansiella författare - har börjat göra detta. Men är det en bra idé? Det beror på.

För att avgöra om detta är verkligen en bra idé, men måste du väga dina alternativ. Om du istället kan sätta en extra $ 25 per månad till en 401 (k), du sluta med ca $ 100.000.

Så där har ni det: Alternativ A, vilket är återbetalning tidigt inteckning, låter ganska bra eftersom $ 25.000 av räntesparande är mycket pengar. Men Alternativ B, 401 (k) alternativet, är klart bättre eftersom, utan extra smärta eller besvär, du sluta med $ 100,000.

Men andra viktiga ekonomiska beslut och personliga frågor finansiell planering ger ofta du med liknande möjligheter till gratis pengar eller ökat välstånd för att du använder din dator:

  • Arms: Ibland justerbar ränta inteckningar (vapen) faktiskt göra dig bär mindre risk och fungera bättre.
  • Att köpa ett hem: Ibland är detta inte en bra investering - även när det verkar som det är.
  • Bil leasing: De kan vara bra erbjudanden eller hemska erbjudanden. Det beror helt på den implicita räntan att avgifterna leasing.

Internet ger också en ton av verktyg, många hjälpsamma, för att göra personliga ekonomiska planering. Använd dessa typer av datorbaserade finansiella verktyg för att fatta klokare beslut. Lite extra pengar här, lite där -och ganska snart, du har hittat den sista biten av pengar du behöver för att spara till en bekväm pension. Ingen skojar.