Vad är en kjol biff?

September 1

Kjol biff är en term som vanligen används för att beskriva två olika styckningsdelar av nötkött. En typ är skuren från flanken och den andra från plattan. Både platta biffar är långa och fibrösa, uppskattad för sin smak trots sin brist på naturliga ömhet. I matlagning, kan nedskärningarna användas omväxlande för rätter som kräver kjol biff eller flanken biff.

Smeknamnet kjol biff ofta tros ha baserats på den naturliga formen av köttet, vilket är normalt ca 1 tum (2,5 cm) tjock och 18 inches (46 cm) lång, vilket vagt liknar klädesplagg som kallas en kjol. En annan teori föreslår namnet kom från fyra olika kjol stek sektioner som finns i nötkött slaktkroppar som hänger under hjärtat och lungorna. Den senare definitionen förklarar också varför snittet kallas hanger biff i vissa områden.

Det finns två distinkta kjol biffar i en ko. Utsidan man skärs från membranet eller plattan muskeln. För att vara ätbart måste den utanför membranet avlägsnas. Insidan kjol biff skärs från nötkött flanken. Den har en mindre tuff membran men bör ändå trimmas för att förhindra att biff från curling under tillagningen.

Denna biff, som flanken biff, förmåner från marinader för att bryta ner sin fiber och möra det. Det ska skäras mot strömmen för maximal ömhet. Vissa rätter kräver kjol stek till grillad eller grillad hel och skär sedan i servering stora bitar. Andra recept som innehåller biff med andra ingredienser medan matlagning det rekommenderar köttet skäras i förväg.

Liksom de flesta tuffare köttbitar, kjol biffar smakar bäst när antingen mycket snabbt eller mycket långsamt tillagas. Grillad över glödande kol eller halstrad i en varm stekpanna ger en välsmakande kjol biff, precis som långsam matlagning eller ugn bräsera göra. Andra metoder tenderar att göra stek så hårda och nudlarna det ofta oätliga.

Tills de senaste två eller tre decennier, denna stek var ganska okända utom på USA: s östkust. I denna region, många traditionella stek hus tjäna det snabbt grillad och toppad med stekt lök. Dess ömhet och rimligt pris gör det till en favorit på många menyer som bär dyrare nedskärningar såsom ytterfilé och filet mignon.

I slutet av 1970, mexikanska fajitas blev en populär maträtt i en mängd olika länder och kulturer. Denna trend gjorde kjol stek populärt som det var perfekt för snabbt grillade grönsaker och köttblandningen används för att fylla de tortillas som används för beef fajitas. Det har också ersatt flanken biff i många asiatiska restaurangen stek rätter runt om i världen.

  • Fajitas gjorda med kjol biff.
  • Grillad över glödande kol ger en smakrik kjol biff.