Vad är en Cranberry Festival?

September 1

I flera New England och södra Kanada, är tranbärs kungen. I myrar längs stränderna av flera floder och sjöar, tranbär växa tills fälten är översvämmade för hösten skörden. Det är när det är dags för en tranbär festival i ett dussin eller flera städer, en tid att delta i tranbär-centrerad recept, turnera en myr eller bara vara glada med samhället.

Mer än något, är ett tranbär festival som hålls för att fira historia. Officiellt heter Vaccinium macrocarpon, är denna frukt ett av ett fåtal inhemska växter som odlas i Nordamerika när nybyggare kom från Europa som fortfarande är allmänt konsumeras under 2011, tillsammans med majs, vindruvor, plommon och blåbär. Enligt The Cranberry Institute, var den första kommersiella tranbärs operationen startades av Henry Hall i Dennis, Massachusetts, 1816. Den amerikanska Cranberry Growers Association i New Jersey, anser dock att dess tillstånd odlade de första tranbär grödor, cirka två decennier senare. Under 2011 cirka 40.000 hektar av tranbär växter växer, främst för att göra juice.

Tillståndet för Wisconsin krediteras med att ha, i särklass, den mest framgångsrika tranbärsbranschen. Detta tillstånd är ansvarig för ungefär hälften av alla tranbär skördats i Förenta staterna. Enligt Wisconsin State Cranberry Growers Association, är detta faktum vad som ledde till ett tranbär festival som hålls årligen i minst fem städer: Eagle River, Stensjön, Manitowish Waters, Warrens och Wisconsin Rapids. Varje stad har en webbplats som ägnas åt sin tranbärs festival. Aktiviteter varierar för varje, från Lucas till humongous.

I sin 39: e år, kanske den största tranbärs festivalen är i Warrens, Wisconsin. Så många som 1.250 bås, vilket kommer att sträcka på tre miles, planeras för festivalen som äger rum helgen den 23 september 2011. Olika tävlingar, från största bär och bästa fågelskrämma till mest fantastiska fotografi och snabbaste tranbär eater, kommer att hålla detta festivaler "mer än 100.000 årliga deltagare upptagen när de inte trolling efter mat, perusing hantverk, titta på paraden, eller turnera myrarna.

Bakom Wisconsin i tranbärsproduktionen är de amerikanska delstaterna Massachusetts, New Jersey, Maine, Washington och Oregon samt flera kanadensiska provinser - alla med sina egna odlarnas organisationer och spridda skördefester. I New Jersey, städerna Chatsworth och Borden håller festivaler med parader, hantverk och mosse turer. I Massachusetts, en nationell Cranberry Festival i Edaville konkurrerar om trovärdighet med Wisconsin största tranbär festival. Edaville är också hem till högkvarteret för Ocean Spray, världens största tranbärsjuice tillverkaren samt en Cranberry World Museum.

  • En scarecrow tävling skulle kunna vara en del av ett tranbär festival.
  • Tranbärsjuice.