Vad är en Club Sandwich?

April 10

Club sandwich är en oerhört populär smörgås som har gjorts sedan slutet av 19-talet. Den första recept för den visas 1903, i Isabel Gordona € s Good Housekeeping Vardag kokbok. Många tror en exklusiv mena € s klubb i New York, den Saratoga Club, som presenterade ett kasino, kan ha uppfunnit smörgåsen. Tre restauranger på St Louis World Fair 1904 presenterade en club sandwich i olika former.

The Good Housekeeping receptet är inte en dubbeldäckare smörgås, vilket är ett traditionellt sätt att tjäna det i dag. Istället efterlyser bara två rostade brödskivor, tunna skivor av kalkon eller kyckling, bacon, sallad, tomat och majonnäs. Itâ € s oklart när de två skivor bröd blev tre, eller till och med fyra eller fem i vissa versioner. Vissa kallar detta ett flagrant brist på respekt för den ursprungliga club sandwich, och andra älskar den krispiga mitt bit rostat bröd som ger extra mayo och separerar bacon och kalkon skikten.

Todayâ € s klubb kommer i en massa varianter. Även om dubbeldäckare är fortfarande ett klassiskt sätt att sätta ingredienser tillsammans, det finns olika uppfattningar om vad dessa ingredienser bör vara. Vissa tror på att lägga mer kött till klubben, som erbjuder kalkon, skinka och bacon. Andra gör sina klubbar ur kalkon och skinka och utelämna bacon. Det finns klubb versioner med ost, tillverkade med un-skivas halv kycklingbröst som har grillat, och många andra inkarnationer.

Det är svårt att hitta konsensus om vilka kryddor är bäst att använda. Club sandwich purist kan insistera på att ha endast majonnäs, medan andra vill ha senap också. Bara om det enda du € re sannolikt att hitta på alla klubbar är sallad och tomat, men från den punkten framåt, förväntar massor av olikheter.

När Club sandwich fans har kommit överens om vad man ska sätta på sin smörgås och hur många bitar av rostat bröd att använda, är nästa stora fråga hur denna maträtt ska serveras. En traditionell erbjudande, speciellt när minst tre brödbitar används, är att skära smörgåsen diagonalt i fjärde, och håll varje del tillsammans med en tandpetare. Restauranger kan erbjuda val på smårätter. Pommes frites är en typisk ackompanjemang, men vissa människor känner att de fyra avsnitten bör omge potatissallad. Chips är ett annat val för vissa.

Men du skär det, servera, eller varierar det, är club sandwich syrad av lore, och förblir en klassiker erbjudande inom de flesta diners och lunchrestauranger. Itâ € s populära i Storbritannien också, där du € hittar ännu fler idéer om hur man gör en.

  • Kycklingbröst kan användas i smörgåsar.
  • Bacon är uaually med på en club sandwich.
  • Majonnäs används ofta som en krydda på club smörgåsar.
  • Pommes frites serveras ofta med klubb smörgåsar.