Vad är Fondant?

August 23

Den släta, nästan felfri isbildning sett på många traditionella bröllopstårtor är fondant. Beroende på typ, kan det vara valsad och draperas över en kaka eller hälls över en kaka som en vätska. Fondant ger en tårta en slät, professionellt utseende, håller kakan fuktig längre och ger en distinkt smak och konsistens.

Denna isbildning är svårt att göra på rätt sätt. Sockerblandningen måste värmas och kylas mycket just för att, som det kyls, är små kristaller bildas. Dessa små sockerkristaller ger fondant dess släta, silkeslen utseende. Om sockret värms för mycket kommer isbildning bli matt och grynig.

Fondant kräver också ett visst förhållande mellan antingen glukos eller grädde av vinsten när den är gjord. Med för mycket av dessa ingredienser, stelnar det och blir svårt eller omöjligt att arbeta. En fondant utan tillräckligt glukos eller grädde av vinsten kommer att förbli flytande och kommer inte att nå degen liknande konsistens som krävs för korrekt glasyr.

Av dessa skäl, de flesta bagare köper färdiga fondant från hantverk butiker eller bakning leverans butiker. Färdiga blanketter finns färdiga att använda i en förseglad behållare, eller de kan köpas i pulverform. Den färdiga att använda sorten är enklare och snabbare, utan måste användas snabbare efter köpet. Den torkade fondant måste hydrerad före användning, men butikerna bättre.

Isbildning en tårta med fondant kan vara en svår process, men är inte svårt med lite övning. Först bör kakan beläggas med en lätt frukt glasyr eller ett tunt skikt av marsipan eller smörkräm. Glasyren eller glasyr hjälper på två sätt. Först, det ger kakan en slät yta för fondant, förhindrar smulor från att göra ytan verkar knölig. För det andra, bildar frosting ett lager mellan kakan och fondant, förhindrar kakan från att dra fukten ur höljet och göra det verkar torrt.

Med en smidig lager av glasyr eller glasyr på tårtan, är du redo att tillämpa fondant. Om du använder den hälls sorten, börja i mitten av toppen av kakan och långsamt häll det så att det rinner över toppen och ner på sidorna, med hjälp av en kniv eller spatel för att styra och jämna ut fondant.

För rullade fondant, använd florsocker att belägga kavel och arbetsområdet. Rulla glasyren till ett tunt, plant ark tillräckligt stor för att helt täcka kakan. När den rullas ut till storlek, löst rulla den på kavel och försiktigt drapera den över kakan. Var noga med att inte dra fondant över kakan, eller täckningen kan riva. När du har den på plats, jämna sidorna av kakan, och med hjälp av en vass kniv, skär bort överflödigt fondant runt botten.

Fondant är en elegant, vacker glasyr. Inte bara för bröllopstårtor något mer, kan man se på tårtor för alla tillfällen, gjorde både av professionella bagare och amatörkockar hemma. Om du baka en kaka, kan du överväga denna typ av isbildning som ett roligt, nytt sätt för frost det.

  • Fondant ser ren och felfri på en bröllopstårta.