Vad är allergisk Hives?

September 2

Allergiska nässelutslag eller urtikaria, är hudreaktion induceras av allergi. Reaktion uttalas och människor får stötar eller rosa fläckar på många delar av huden som kliar eller bränna. Hela huden kan täckas eller fläckar kan visas där exponering för ett allergen inträffade. Hives förekommer ofta på armar och ben, bålen och nacke och hals. Svåra bikupor spridas till hårbotten eller handflator och fotsulor.

Hives arenâ € t alltid orsakade av allergi, men det sätt theyâ € re produceras liknar en allergisk reaktion i samtliga fall. De verkar i allmänhet på grund av förhöjd histamin nivå, och människor ofta kallar en allergisk reaktion, histamin svar. Skillnaden med bikupor är att histamin kan höja utan närvaro av en känd allergen, och så allergiska nässelutslag kan vara antingen en felaktig uttryck eller hänvisa till faktiska fall där människor har en allergi och få nässelutslag som svar på det.

Några av dessa faktiska fall inkluderar de där människor har extremt allvarliga allergiska reaktioner mot ämnen, och där allergiska nässelutslag är den första indikationen på vad som kan utvecklas till anafylaktisk reaktion. Det wouldnâ € t vara ovanligt att en person med en jordnötsallergi att äta en jordnöt misstag, börja utveckla nässelutslag inom några minuter eller till och med sekunder, och sedan gå vidare för att utveckla svullen mun och svalg, andningssvårigheter och andra mycket farliga symtom. Å andra sidan kan allergiska nässelutslag vara det enda svaret på en allergi eller det kan åtföljas av hösnuva symptom som nästäppa och kliande eller röda ögon.

Vid början, kan människor inte alltid vet om urtikaria är milda eller allvarliga allergiska nässelutslag, eller om den orsakas av någon annan substans eller faktor. Det finns potentiellt tusentals urtikaria orsaker. Några av de vanligaste är viral eller bakteriell infektion, hudirritation som inte allergiska, vissa mediciner som orsakar irritation, eller till och med villkor som mental eller känslomässig stress. Såvida bikupor hålla återkommande kan det vara svårt att begränsa om de är allergiska nässelutslag. I samtliga fall där nässelutslag plötsligt framsteg till svullen mun / tunga eller andningssvårigheter, bör detta behandlas som potentiellt dödlig allergi och akut hjälp bör eftersträvas omedelbart.

Mycket av tiden, eftersom nässelutslag orsakas av histamin reaktion, är behandlingen för dem att ge antihistaminer, eftersom det skulle vara att behandla allergier. Enkel över disk antihistaminer såsom difenhydramin kan rekommenderas. Om nässelfeber hålla inträffar, kan läkarna be patienterna att skriva ner de omständigheter under vilka de uppstår för att se om det finns en underliggande mönster tyder allergi.

Till exempel, om petting neighborâ € s katt verkar alltid leda urtikaria, det kan antas att dessa är allergiska nässelutslag pga allergi mot katt ilska eller päls. Ett annat tillvägagångssätt är att genomgå allergitestning för att avgöra om ett vanligt inslag i persona € s hem eller ett livsmedel som normalt konsumeras kan resultera i allergiska nässelutslag. Testning brukar rekommenderas endast om bikupor kommer tillbaka.

  • En person med en jordnötsallergi skulle kunna utveckla bikupor i några sekunder om de äter en jordnöt misstag.
  • Hives.
  • Anti-kliar kräm kan appliceras för att lindra symptomen av bikupor.
  • Allergiska nässelutslag är en hudreaktion orsakad av en allergi.
  • Orala antihistaminer används ofta för att behandla bikupor som orsakas av en allergisk reaktion.
  • Allergiska nässelutslag förekommer vanligen på halsen.