Vad är hund Booties?

February 1

När hundarna gå ut och springa runt, de i allmänhet göra det utan förmånen av något på fötterna. Istället förlitar de sig på de tuffa kuddar och senig hår på botten av fötterna för att hantera värmen, kylan och ojämn terräng som de kan stöta på en daglig basis. En del människor föredrar att skydda sin Doga € s fötter genom att sätta skor på dem, som vanligen kallas hund tossor. Denna typ av hund skor ser ofta lite som ett par strumpor, men de är oftast gjorda av hårt gummi eller plast, som hölls den med elastiska eller snören. Hund tossor finns i en mängd olika stilar, former och storlekar, med något som passar så gott som varje djurägare och situation.

För sällskapsdjur ägare som vill klä upp hans eller hennes husdjur finns det gott om alternativ. Det finns färgade tossor, tossor med band, randiga tossor och pläd tossor. Vissa är gjorda för att se ut som löparskor, vissa gillar jaktstövlar, medan andra ser ut som små snö stövlar.

Inte alla hundägare köpa tossor bara för att kunna klä upp sina hundar. För många arbetande hundar, de anses en nödvändighet, så hundarna att arbeta med en minimal risk för att skada sina fötter. Hundar som drar slädar i tävlingar som Alaskaâ € s berömda Iditarod ras vanligen utrustade med tuffa stövlar för att skydda fötterna från isande kyla och vassa is de möter under kappsegling. Sådana tossor är gjorda av tuffa material och tänkt att pågå under mycket tuffa arbetsförhållanden. Dessa tossor donâ € t har oftast ornamentik, istället fokusera på en funktionell design och styrka.

Många jakthundar är också utrustade med hund tossor, särskilt de som arbetar i områden där det är mycket varmt, mycket kallt, eller terrängen kantas pinnar eller vassa stenar. Svenska stil jakt tossor för hundar är gjorda av läder, med hål i fronten för Doga € s tånaglar. Detta låter hunden använda sina naglar att greppa branta eller hala ytor samtidigt skydda sina fötter.

Första gången en hund bär hund tossor är ofta komiskt, eftersom det skakar sina fötter och försöker gå runt medan du lyfter först en fot och sedan en annan från marken. Så småningom, dock får de flesta hundar som används för att känslan av att ha något på fötterna och kommer gå normalt även med tossor på. För arbetande hundar anpassningen till hund tossor börjar ofta i puppyhood, så att när hunden måste arbeta den godtar tossor som en normal del av livet.