Vilka är de olika typerna av Parrot Selar?

February 6

Parrot selar är oftast tillgängliga i tre olika kommersiella utföranden. Selar är designade för komfort och rörlighet av papegojor av olika raser och storlekar. Single-loop mönster, buck selar och flyg kostymer är de vanligaste utnyttjade kommersiella papegoja selar. Vissa papegoja ägare väljer att utforma sina egna selar speciellt för att möta deras behov och deras parrotâ € s behov.

Single-loop papegoja selar är utformade för att glida lätt på fågeln. En enda stycke platt flätat nylon, kragen slingan, går runt parrotâ € s huvud och kommer att vila strax ovanför bröstet. Den justerbara kragen loop utvecklas till ett enda band av nylon som sträcker ner på baksidan och en annan enda band som sträcker sig ner på framsidan av fågeln. De främre och bakre banden gå sedan vid den justerbara midjebältet, där hela enheten klipp tillsammans. En ytterligare klippet är närvarande på bandet för att fästa ett koppel.

En bucklig papegoja sele är en enhet i ett stycke som ägaren spännen på plats på papegojan. Detta är en H-formad sele tillverkad av platta nylon flätor som ansluta med metallspännen på framsidan av fågeln. Kragen slinga spännen runt bröstkorgen regionen och har en nylonband som går ner till midjan, som sedan ansluter med metallspännen längs buken och framför benen. Ett stabiliserande nylonband ansluter kragen slingan till midjebandet. Ett koppel kan anslutas till fram- eller baksidan av selen.

Flyg kostymer kan vara mer dekorativa alternativ att utnyttja papegojor. En bit mjuk trasa som kan komma i många olika färger och dekorationer glider över birdâ € s huvud och vingar och runt benen för att göra en flygning kostym. Dräkten använder krok-öglefästdon längs ryggen för att säkra dräkten på plats på fågeln. Dessa papegoja selar även är utrustade med papegoja blöjor som fångar spillning. Koppel också kan knytas till flyg kostymer att tillåta ägare att behålla kontrollen över sina papegojor.

Alla papegoja selar finns i olika färger och storlekar. Köpa en sele som bäst passar den storlek och ras av fågeln bör hjälpa till att underlätta slitage och rörlighet. Fågeln bör införas i selen för att vänja sig vid det före användning. Träning med selen bör genomföras inomhus innan man tillåter papegojan att flyga utomhus, för att undvika oavsiktlig flykt eller skada fågeln.

  • Parrot sele typer är singel-loop, spänne och flygning-kostym stilar.