Vad är Double Ka Meetha?

February 12

Dubbel ka meetha är en öken i indiska köket som har sitt ursprung i Hyderabad. Den är gjord med hjälp av skarpa stekt bröd som har dränkts in saffran och kardemumma sirap. Det är oftast toppad med grädde när den serveras. Det är oftast snabbt och lätt att göra och det gör den till en vanlig maträtt i Indien och indiska samhällen över hela världen. Till dessert verkar vara en indisk version av bröd pudding och serveras på banketter eller som en eftermiddag behandla.

När det gäller ingredienser, tenderar den dubbla ka meetha att använda en tjock bröd som bas. Brödet skärs i strimlor och stekt eller rostad. För att smak brödet, är rundlarna först indränkt i rosenvatten som hade smaksatt med saffran och sedan i kardemumma sirap. Grädde, smör, socker och mjölk är också skyldiga att göra den färdiga produkten. Dubbel ka meetha kombineras ofta med nötter som mandlar och cashewnötter, men detta är frivilligt.

Den grunderna receptet förblir densamma, men den typ av bröd som används kan variera lite. Den största mängden ändringen gäller nötterna. Mandel och cashewnötter utgör de vanligaste typerna av nötter som används i dubbel ka meetha, men de kan ersättas med muttrar såsom pistasch eller ätas utan muttrar alls. Nötter kan kompletteras med eller ersättas med russin.

En dubbel ka meetha är till sin natur som en efterrätt, inte en hälsosam måltid. Den traditionella dubbla ka meetha serveras med grädde på toppen och kan serveras varm eller kall, men är bäst serveras färsk på dagen för preparatet. Det är också möjligt att byta ut grädden servering med en frukt sås, som är bäst kompletteras med russin i stället nötter. Det serveras ofta på bröllop och fester, men det gör också en bra eftermiddag behandla. I det senare fallet är det bäst serveras tillsammans med en kopp te eller kaffe.

När serveras i en bankett eller som en del av ett parti buffé, är dessert serveras ofta tillsammans med en rad andra traditionella Hyderabad desserter. Dessa inkluderar den qubani ka meetha, den ande ka piyosi, badam ki Jihab och dil e Firdaus. Vid sådana händelser, är det oftast catering tjänster som är mer än kunna erbjuda högkvalitativa indiska köket och desserter.

  • Rosenvatten, en av ingredienserna i dubbel ka meetha.
  • Dubbel ka meetha är indränkt i en sockerlag gjord med kardemumma.