Vad är ett brett spektrum solskyddsmedel?

October 18

Brett solskydd spektrum är en typ av solskyddsmedel som fungerar för att blockera två sorters ultraviolett (UV) strålar: UVA-strålar och UVB-strålar. Liksom andra typer av solskydd, hjälper brett spektrum solskyddsmedel användaren att undvika solskador på huden och samtidigt minska sin risk för hudcancer. Det kan också bidra till att minska uppkomsten av åldrande i huden, vilket kan komma i form av missfärgning i huden, freckling, skrynkla, och slapp i huden. De flesta dermatologer är överens om att ett brett spektrum solskyddsmedel gör ett bättre jobb att skydda hälsa och ungdom av ens hud än solkräm som inte skyddar huden från både UVA och UVB-strålar.

Liksom andra typer av solskydd, måste brett spektrum solskyddsmedel appliceras på nytt regelbundet när människor är i direkt solljus under långa tidsperioder. Även vattentäta och svettsäker solkräm bör appliceras på nytt om varannan timme på ett minimum. Också, liksom andra typer av solskydd, har breda solkrämer spektrum varierande solskyddsfaktorer (SPF). Ju högre SPF, desto mer skydd solkräm ger.

Även om många människor förknippar solkräm med dagar på stranden eller vid poolen, har brett spektrum solskyddsmedel även tillämpningar i vardagen. Det har blivit vanligt att använda dagliga hudvårdsprodukter som innehåller SPF för att skydda sin hud från den typ av solskador som kan komma bara från daglig exponering. Dessa produkter är ibland formulerade med brett spektrum solskydd.

Det är särskilt vanligt att solskyddsmedel som ska byggas in i produkter för ansiktet, där människor ofta koncentrera sina insatser för att minska tecken på åldrande. Det finns även produkter som är särskilt utformats för läppen och munnen området. Det finns dock lotion speciellt marknadsförs för kroppen som inkluderar solkräm. Dessa typer av produkter innehåller ofta en solkräm med en solskyddsfaktor mellan 15 och 30.

Priset på ett brett spektrum solskyddsmedel varierar vilt. Det finns prisvärda varumärken som säljs i apotek och apotek för så lite som $ 5 USD (US dollar) per rör. Å andra sidan finns det vissa avancerade hudvårds företag som säljer rör med brett spektrum solskydd för $ 150 USD eller mer. Dessa produkter säljs vanligtvis i butiker och high-end varuhus där klientelet bringar regelbundet en hel del pengar på en mängd produkter, inklusive hudvårdsprodukter.

  • Använda breda solkräm spektrum kommer att förhindra slapp hud och rynkor.
  • Brett solskydd spektrum måste tillämpas regelbundet när människor är i direkt solljus.
  • Solen är källan till UVA och UVB-strålar, som kan skada huden.
  • Bredverkande solskyddsmedel blockera UVA och UVA solstrålarna.
  • Regelbundet tillämpar solkräm kommer att hålla huden ser yngre längre.
  • Barn bör alltid bära brett spektrum solskyddsmedel.