Varför du bör Lägg ETFs till din befintliga portfölj

November 13

Kanske är du inriktad på vistas sätta med din befintliga portfölj, men tror att du kan dra nytta av en tillfällig ETF innehav. Du har rätt och det talar om varför och hur man dra nytta av att strö några ETFer i din befintliga portfölj.

Förbättra din diversifiering med ETF: er

Om du inte är riktigt rik, liksom Warren Buffett rik, man kan inte bara ha en verkligt väldiversifierad portfölj av enskilda värdepapper - inte alls lika väl diversifierad som även den enklaste ETF eller fond portfölj. Var skulle du ens börja?

Att ha en portfölj som väl diversifierad eftersom även en enkel ETF portfölj, skulle du behöva hålla en uppsjö av stora företags aktier (både tillväxt- och värde), små företag bestånd (igen, både tillväxt- och värde), utländska aktier (Asien och Europa och tillväxtmarknader, tillväxt och värde, stora och små), och fastighetsinvesteringar förtroende (REIT) lager. Och det är bara på aktiesidan!

På räntesidan av din portfölj, skulle du helst ha en blandning av korta och långa obligationer, statliga och företagsfrågor, och kanske (speciellt om du är Warren Buffett rik och hitta dig själv i de norra skatte parentes) några federal-skattefria kommunala obligationer.

Undersök din portfölj. Om du har den stora majoriteten av dina aktieinnehav i stora företags amerikanska aktier, kan du diversifiera i en blixt genom att lägga en liten mössa ETF eller två och ett par internationella börshandlade fonder. Om du, som så många investerare som förlorat sina skjortor under 2008, helt enkelt för tungt investerade i aktier, kanske du vill utnyttja en del av de mer stillsam obligationsbörshandlade fonder.

Minimera dina investeringskostnader

Nu, låt oss anta att du är i grunden en fond typ av kille eller tjej. Du har läst Money tidningen och Kiplinger s åratal. Du tror att du har sållas ned universum av fonder till en handfull av vinnare, och goshdarnit, du kommer att hålla dem i din portfölj.

Du kanske eller kanske inte har hört termerna kärnan och satellit. De hänvisar till en investeringsstrategi som har varit mycket i ropet på sistone. Kärn hänvisar till en portfölj stiftelse, som i princip är investerat i hela marknaden, eller nära den. Då har du dina satelliter: mindre investeringar som syftar till att överträffa marknaden. Det är inte en så dålig strategi.

Anta att du har fyra fonder som du älskar: en tech fond, en sjukvård fond, en energifonder, och en internationell tillväxt fond. Varje avgifter du en årlig avgift på 1,34 procent (fond genomsnittet just nu, enligt Morning).

Nu antar att du har $ 250.000 investerat i alla fyra. Du betalar ($ 250.000 × 1,34 procent) totalt $ 3350 per år i förvaltningsavgifter, och det är att inte tala om eventuella skatter du betalar på utdelningar och kapitalvinster.

Överväg trimning dessa investeringar ner och flytta hälften av pengarna i en ETF eller två eller tre. Förvandla din nuvarande kärna i satelliter, och skapa en ny kärna med hjälp breddmarknadsfonder, såsom Vanguard Total Stock Market ETF (VTI). Det bär en kostnad förhållande på 0,07 procent.

Din totala förvaltningsavgifter är nu ($ 125.000 × 1,34 procent) + ($ 125.000 × 0,07 procent), eller $ 1,675.00 + $ 87,50, vilket uppgår $ 1,762.50. Du har just räddat dig själv en väldigt tjusig $ 1,587.50 ett år, och du kommer förmodligen spara en avsevärd summa om skatter, alltför.

Med den nyare generationen av aktivt förvaltade börshandlade fonder, är det mycket möjligt att Kiplinger s eller pengar eller Wise Money eller vad tidningen plockar-of-the-månaders kan omfatta ETF: er. Om du byter aktivt förvaltade fonder för aktivt förvaltade börshandlade fonder, kan du ändå spara pengar och sänka din skatt hit för att starta upp.