Vad är en Cutter Head?

March 10

En fräshuvud är en roterande del av en maskin innehållande en hyvelskäret som gör formar i ett arbetsstycke, såsom i en dator numerisk styrning eller CNC-maskin. Skärhuvudet kan även vara ett stationärt verktyg som ett arbetsstycke rör sig runt såsom finnes i en fräsmaskin. Det skapar nedskärningarna på aktie som ger den dess användbarhet eller dess utformning ofta är en del skärs från en solid billet bit lager. Skärhuvudet är typiskt tillverkat av ett material som är mycket svårare än den produkt som den är att skära och liknar formen av den skurna är det att utföra.

I roterande trä eller maskinbearbetning, är skärhuvudet typiskt tillverkade av stål. Stål fräs kan skära och tälja sin väg genom skogen utan ansträngning. Detta gör hantverkaren att arbeta maskinen mycket snabbt och slutföra många projekt på kort tid. Trä är också slipas jämn efter att det har bearbetats med ett skärhuvud, så den färdiga skåran inte behöver vara helt slät som vissa stål eller järn delar.

Många av de material som används för att skapa ett skärhuvud för en CNC-maskin behöver vara starkare eller hårdare än stål. Volfram och hårdmetall används ofta i skapandet av dessa verktyg. För att hjälpa lägga livslängd på dessa huvuden är kylvätska används för att minska den värme som produceras i skärförfarandet. Genom att spruta en oljebaserad kylvätska till området skärs, saxen förblir skarpa och arbetsstycket inte missfärgas eller varp.

Medan de flesta fräsar är vassa eller trubbiga i naturen, vissa liknar spegelbilden av den produkt de skapar. Kuttern används för att producera gängor på skruvar liknar en gängad axel. Denna fräs trycks in i sidan på en vänd bit slät stålstav. Eftersom skäraren kommer i kontakt är gängorna rullade på den släta stången och en bult skapas.

Vissa fräsar är inte gjorda av en fysisk substans, vissa är skapade från ljus. Laserskärare är inget annat än koncentrerade ljusstrålar som används för att etsa material eller ens skära material utan fysisk kontakt alls. Lasern kan arbeta under långa perioder utan att någonsin behöva bytas eller skärpas. Lasern kan justeras för olika intensiteter så att en enda huvud kan skära, etsa eller brinna i ett enda steg. Den initiala höga kostnaderna för en laser uppvägs av dess långa livscykel. Medan den typiska trä verktyget är avsett att slipas och återanvändas, är den typiska stålskär CNC huvudet avsedd att kasseras efter det har blivit tråkig ur bruk.

  • En laserskärare använder ljus istället för en bit i kuttern.
  • Flugan fräs används för fräsmetaller, och tillåter maskinister göra cirkulära nedskärningar och hack i, samt vanligt ner, metaller som aluminium.