Vad gör en Blankning Förhandlare göra?

March 13

En kort försäljning förhandlare arbetar med en bank i en kort försäljning transaktion, där målet är att sälja ett hem för mindre än värdet av inteckning för att förhindra en avskärmning. Beroende på situationen, är det möjligt att fortfarande skyldig banken pengar efter försäljningen går igenom. Människor bör diskutera denna möjlighet med sina fastighetsmäklare och advokater att se till att de förstår vad som händer efter den korta försäljningen. Den korta försäljning förhandlare uppgift är att underlätta processen till belåtenhet för säljare, köpare, och banker.

I en kort försäljning, en person med en enastående hypotekslån begär särskilt tillstånd för att sälja hem för mindre än det utestående värdet av inteckning, oftast på grund av fastighetsvärdet har sjunkit dramatiskt. Villaägare i detta läge kan ha en mängd olika skäl till att vilja en kort försäljning. Bankerna är ofta ovilliga att komma överens eftersom de skulle vilja återkräva hela lånebeloppet. De kan välja att driva igenom med utestängande förfarande för att se om de kan sälja hem på auktion och återvinna de medel eller sälja den på egen hand efter att ha tagit i besittning.

Den korta försäljning förhandlare fungerar som en kontaktpunkt för banken, köparen, säljaren och andra parter som är involverade i transaktionen, som fastighetsmäklare. Dessa fastighetsmäklare är bekanta med korta försäljningsprocessen och de vet alla knep och kryphål att utnyttja, allt från utmanande det bedömda värdet på hemmet för att tvinga banken att acceptera mindre, för att veta vem man ska ringa när det kommer till att lokalisera " förlorade "pappersarbete.

Detta arbete kräver tålamod, envishet och flit. Blankning kan ta månader och ofta faller igenom som människor behandlar frågor som banker vägrar att backa på hur mycket de tror att hemmet är värt, arkiverats fel och förlorade pappersarbete, och problem för villaägare som kan vara på väg in avskärmning eftersom de inte kan hålla upp med betalningarna. Den korta försäljning förhandlare tillbringar mycket tid i telefon diskutera aspekter av affären och kan också behöva träffa folk personligen. Snabb åtgärd är också nödvändigt, som en bank kan vara trög i veckor och sedan plötsligt utfärda ett dokument som kräver ett omedelbart svar.

Licensure krav för denna typ av arbete varierar. På vissa platser måste kort försäljning förhandlare vara en licensierad fastighetsmäklare. I andra fall kan lagen vara mer flexibel. Människor överväger anställning inom detta område kan slå upp de krav som den myndighet som ansvarar för övervakning människor som arbetar inom fastighetsbranschen.

  • Det är i det bästa för både säljare och långivaren om en kort försäljning egendom säljer snabbt.
  • Blankning kan vara lönsamt för förhandlarna om de kan arbeta fram en bra affär med långivaren.