Vad är en Food Mill?

May 20

En livsmedels kvarn är ett kök verktyg som är utformat för att slipa, mäsk, eller mos livsmedel. Enheten är extremt användbart för att göra ett brett utbud av saker, från barnmat till potatismos. Även om inte en livsnödvändig köksverktyg, kan ett livsmedel kvarn verkligen komma till hands runt i köket, så skaffa en är en bra idé. Många köks leverans butiker säljer livsmedel kvarnar tillsammans med tillbehör, och de kan även beställas direkt via leverantörer.

Det finns flera delar till ett livsmedel kvarn. Den första är en stor skål upptryckt på stadiga fötter. En perforerad skiva är utformad för att passa in i botten av skålen, och en stor platt blad fäst en vev klipp i ovanpå skivan. För att använda de goda kvarnen, häller kocken i maten och sedan vevar handtaget, tvingar maten genom skivan i en väntbehållare nedan.

Typiskt kommer en livsmedelskvarn med ett urval av skivor i ett sortiment av storlekar. Detta gör att kockar att skapa livsmedel av varierande konsistens, eller att göra flera pass med en särskilt envis mat. Ersättnings skivor är också oftast lätt tillgängliga, om en skiva skadas eller skev. Maten kvarn kan också komma med en fästskål att fånga mat som det slipas ut.

När ett recept kräver mosning eller mosa, kan ett livsmedel kvarn vara det perfekta verktyget. Det är särskilt värdefullt när ett livsmedel behöver pureed och siktas, såsom kan vara fallet med något liknande ångade tomater. Ett fint perforerad skiva kan användas så att endast tomatköttet kommer igenom, men inte frön eller huden. Enheten kan även användas som en kvarn, men inte på riktigt hårda livsmedel som kaffebönor eller fjädrande livsmedel som kött.

Eftersom en bra kvarn kan se hård användning, lönar det sig att plocka ut en robust exemplar när de köper en. Leta efter en matkvarn som lätt kan demonteras och rengöras, och försöka hitta en som klarar av att stå upp för hårt bruk. Om benen kan vara lätt böjd eller vriden kommer matkvarn inte hålla upp till utökade projekt. De diskar och blad av en livsmedelskvarn bör också vara mycket stark, eftersom de kan genomgå stora mängder tryck. Leta efter stabil konstruktion och starka material, undvika billiga alternativ som de kommer att vara ytterst frustrerande.

  • Potatismos gjorda med ett livsmedel kvarn.
  • Livsmedels kvarnar kan användas för att mos frukt och grönsaker.
  • Barnmat gjord med ett livsmedel kvarn.