Vilka är fördelarna med Plyometric Training?

May 26

Plyometric utbildning är en intensiv form av motion som hjälper idrottare att förbättra kraften i sina rörelser. Till skillnad från vanlig styrketräning, som fokuserar enbart på att öka styrkan och storleken på musklerna, fördelarna med plyometric utbildning är att de ökar möjligheten för musklerna att utöva kraft snabbt. Använda plyometric träning gynnar idrottare, särskilt de som deltar i aktiviteter som kräver explosion. Plyometric övningar, men kan vara svårt, och om en idrottsman overworks själv eller inte utföra övningarna korrekt, kan orsaka allvarliga skador. Av denna anledning bör en idrottsman införliva Spänst i hans eller hennes träning rutin gradvis.

Plyometric övningar är nyttiga eftersom de kräver en idrottare att utföra mycket explosiva rörelser. Genom att rekrytera muskelvävnaden snabbt, övningarna öka effektiviteten i det neuromuskulära systemet. Snarare än att bara öka mängden av muskelvävnad på en idrottsman kropp, då tillåter plyometric träning idrottaren att effektivare användning av muskelvävnad som han eller hon redan har. Detta gör att musklerna starkare utan att nödvändigtvis öka deras totala massa, vilket gör det möjligt för dem att gå snabbare.

Den intensiva stam som plyometric träning sätter på kroppen innebär att det är absolut nödvändigt att en idrottare vara noga med att inte overexercise, eftersom detta kan leda till skador. Plyometric utbildning är en form av motion som en idrottare bör använda för att komplettera en befintlig träning snarare än att förlita sig på Spänst ensam. En idrottsman kan blanda Spänst i en tyngdlyftning rutin eller lägga till dem i slutet. Hursomhelst, är det viktigt att idrottaren vara säker på att hans eller hennes kropp är stark och frisk nog att uthärda övningen.

Om en idrottsman kan utföra plyometric övningar, kan de vara mycket användbara för att öka prestationsförmågan. En av de vanligaste fördelarna med plyometric träning är en förbättring i atletens vertikala språng, vilket är ett mått på hur högt han eller hon kan hoppa. Jumping kräver en explosiv rörelse benmusklerna och Spänst öka denna explosivitet och därmed gynna den totala höjden på hoppet. Av denna anledning kan plyometric träning vara till stor hjälp för idrottare som basketspelare och vissa fotbollsspelare, såsom breda mottagare, eftersom dessa aktiviteter kräver hoppning.

Plyometric utbildning är också viktigt för idrottare som behöver kunna accelerera snabbt, såsom sprinters eller kör ryggar i fotboll. Spänst ge några fördelar för att öka en idrottares toppfart, men de har en mycket större inverkan på att kunna nå toppfart snabbt. De kan också göra det möjligt för en idrottsman att ändra riktning väl och fatta snabbare nedskärningar medan du kör.

  • Fotbollsspelare kan dra nytta av plyometric träning.
  • Plyometric utbildning kan vara användbart för sprinters och andra idrottare som kräver intensiva skurar av energi under en kort tidsperiod.
  • Plyometric övningar hjälper träna musklerna att arbeta mer effektivt.