Vad är Bandage sax?

May 20

Bandage sax finns ofta i första hjälpen kit och i en mängd olika vårdinrättningar. De är oftast gjorda av metall, vanligen rostfritt stål, och de ofta har tandade blad och en vinklad spets som är trubbig i kanterna. Dessa saxar har många användningsområden som kan göra dem värdefulla.

De tre elnätet användningar av bandage sax är att trimma bandage till anpassad storlek, för att skära igenom kläder eller gasväv, och för att bidra till att undanröja bandage att någon bär. För detta sista ändamål, de vinklade bladen är mycket viktiga, eftersom de vinkel bort från något under skärytan. De hjälper till att hålla saxen borta från huden så att skadan doesnâ € t inträffa. De trubbiga tips hjälper också, eftersom det är mindre risk för piercing i huden, som kan inträffa om en vass sax användes istället.

Många första behov hjälpen kan kräva folk att skära rullar av gasväv. Gauze kan vara lite utmanande att klippa och tandade bladet på bandage sax är till hjälp. Det tar tag i tyget och håller saxen på plats för jämnare skärning utan att halka.

Även bandage finns i en mängd olika storlekar och första hjälpen kit kan ha flera olika storlekar, de fortfarande inte kan vara lämpliga för storleken på en skada eller en skada som ligger i en svår plats att bandage. Itâ € s ofta nödvändigt att trimma plåster eller bandage för att passa in i udda platser, och personer med känslig hud kan ha en tuff tid med plåster. Trimning extra lim som är onödigt att hålla ett bandage på plats kan vara en bra användning för bandage sax.

Folk kanske undrar om itâ € s verkligen nödvändigt att ha bandage sax när de har andra sax tillgängliga, liksom manikyr sax. Visst, i en nypa, steriliserad manikyr sax kan användas i stället för medicinska sax, men de vann? € t fungerar så bra eftersom de saknar tand. Dessutom har många manikyr sax har spetsiga tips och stor försiktighet måste iakttas om theyâ € re användning för att avlägsna bandage. Eftersom bandage sax verkligen är avsedda för medicinska ändamål, är det verkligen värt att på grund av ett par, och hålla dem i en närliggande förbandslåda. Itâ € s bättre att ha några par: en för hemmet, en för varje nödsituation kit, och en för en första hjälpen-kit i en bil.

Dessa saxar är oftast inte särskilt dyrt, och en uppsättning kan ingå i en köpt förbandslåda. Viss vård behöver tas en gång saxen har använts. När antingen ta bort bandage eller trimning bandage eller gasväv, bör saxen rengöras först (om möjligt) för att undvika infektion. Dousing dem i tvättsprit hjälper till att ge snabb rengöring, även om de anses ren men inte sterila när denna metod används. Om alkoholen inte är tillgänglig, de flesta vattenlöst handwash typer innehåller en hög mängd av alkohol och kan hjälpa rensa bort saxen före användning. Överväga att hålla en viss vattenlöst handtvätt eller några förseglade medicinska rengöringsdukar till hands för användning i nödsituationer för att rengöra medicinsk utrustning eller för att rengöra nedskärningar.

  • Det kan vara nödvändigt att trimma bandage för att säkra dem på obekväma ställen.
  • Gauze kan vara lättare att skära med användning av bandage sax.
  • En medicinsk professionell omslags en persons knä med ett elastiskt bandage.
  • Om bandage sax är otillgänglig, kan manikyr sax användas som en kortsiktig ersättare.