Vad är en Babymoon?

November 1

En babymoon är en resa som tas av föräldrar som kommer att ha en baby i en nära framtid eller har precis fått barn. Vissa par tar denna typ av semester innan de börjar försöker bli gravid eller när en kvinna är i ett tidigt skede av graviditeten som en sista make-fokuserad resa innan de börjar fokusera främst på barnet. Andra tar en babymoon strax efter deras barn föds så att föräldrarna kan spendera tid att lära känna barnet utan att distraheras av arbete eller normala dagliga liv. Medan föräldraskap är spännande, markerar det också en mycket stor livsförändring, och går på en avkopplande resa är ett sätt att markera detta skifte samtidigt firar förhållandet mellan föräldrarna.

Typiskt är en babymoon tänkt att vara romantisk och lyxiga. Nya föräldrar finner typiskt resor svårt, tack vare krav barnet, och att vara romantisk kan vara ännu svårare, när båda föräldrarna är inriktade på de behov som deras beroende. Att åka på en resa kan vara ett sätt för föräldrar att återansluta innan födseln, firar sin kärlek för varandra och stärka deras band.

Även på en babymoon, föräldrar har en sista chans att fokusera på varandra och delta i aktiviteter som skulle vara utmanande med ett barn. De kan också ta semester som en chans att skämma bort varandra, ta emot massage och andra skönhetsbehandlingar; sådan bortskämd är ofta särskilt roligt för havande kvinnor, som uthärdar ett antal fysiska och psykiska förändringar under graviditeten.

En babymoon är också helt enkelt en chans att slappna av. Många människor väljer att gå till tropiska platser av detta skäl, så att de kan ligga runt på stranden och plaska runt i vattnet, i stället för att skjuta sig med ansträngande vandring semester eller andra fysiska utmaningar. Under de stressiga veckorna efter födseln, kan det vara skönt att tänka tillbaka på den period av avslappning och restfulness haft under babymoon.

Förutom att vara bra för föräldrarna kan en babymoon också vara bra för barnet. Medan i livmodern, foster är mycket lyhörda för den mentala och fysiska tillstånd hos modern, och en avslappnad, glad, utvilad mamma tenderar att producera friskare, gladare barn. Vissa människor upplever också att foster reagerar även känslor av människor runt mamman, vilket skulle göra det kärleksfulla bindning som inträffar under resan till nytta för barnet också.

Rese företag som tillgodoser nya föräldrar är ganska lätt att hitta, och många hotell och spa erbjuder babymoon paket som är inriktade specifikt till nyblivna föräldrar. Dessa paket kan innehålla bekvämligheter som sena room service för graviditet cravings, prenatal massage, föräldraskap klasser och andra funktioner som kan vara av intresse för väntade föräldrar.

  • En babymoon är tänkt att vara en romantisk upplevelse för ett par.
  • Rese företag erbjuder babymoon paket kan ge hotell som tillgodoser den blivande mamma, som uppfyller sena cravings.
  • En babymoon ger par ensam tid antingen precis innan eller direkt efter ett barn föds.
  • Vissa föräldrar visa en babymoon som en tid att lära känna sitt barn utan distraktioner i arbetet.
  • En resa till en utväg är ett bra sätt att njuta av tiden tillsammans innan barnet anländer.