Hur man investerar i lager i en Bear Market

November 2

Hålla sig till en buy-and-hold strategi (där du köper lager och hålla fast den på gott och ont) i början av en björn marknad är ekonomiskt självmord. Människor har en tuff tid att sälja, och finansiella rådgivare har en ännu tuffare tid att berätta för dem att minska sina förluster. (Medge misslyckande är svårt för vissa människor att göra.)

Förstå att investera bör vara en logisk, praktisk och unemotional strävan. I en framväxande björn marknad, hålla följande i åtanke att maximera dina vinster (eller bara för att minimera dina förluster):

  • Granska din situation. Innan du överväga varje flyttning in eller ut från marknaden, granska din totala ekonomiska situation för att se till att dina pengar och finansiella ställning är så säkra som möjligt. Se till att du har en katastroffond på tre till sex månader till ett värde av brutto levnadskostnader. Håll din skuld på ett bekvämt låg nivå. Granska din karriär, försäkringar och så vidare. Schemalägg en finansiell checkup med din finansiella planerare.
  • Kom ihåg att kontanter är kung. När björnen marknaden är på väg och ekonomiska orosmoln rullar in, hålla huvuddelen av dina pengar i säkra räntebärande fordon såsom bankinvesteringar, amerikanska statspapper, och / eller penningmarknadsfonder. Om du gör det håller dina pengar säkra. När lagren minskade med 10 till 20 procent eller mer, du är bättre att tjäna en låg procentuell ränta på ett säkert, stabilt investerings.
  • Håll dig till förnödenheter. I en lågkonjunktur, defensiva aktier bättre än normalt på marknaden. Defensiva aktier är lager av företag som säljer varor och tjänster som människor behöver oavsett hur bra eller dåligt för ekonomin gör. Goda exempel är mat och dryck, energi, verktyg, och vissa sjukvårds bestånd.
  • Använd avslutande stopp. Trailing stannar är bara aktiv användning av stop loss order på ett visst bestånd. I fallet med en björn marknad, bestämmer du stop förluster nära aktiens marknadspris ("dra åt trail").

    Säg till exempel att du en gång köpte en aktie för $ 50 per aktie och det är nu på $ 110. Antar att du vanligtvis hålls en avslutande stopp vid 10 procent lägre än gällande marknadspris. Om björnen marknaden blir mer uppenbart för dig, sedan ändrar det 10 procent till 5 procent. Innan att avslutande stopp på $ 110 lager var $ 99 ($ ​​110 mindre 10 procent, eller $ 11), men nu är det på $ 104,50 ($ 110 mindre 5 procent, eller $ 5,50).