Vad är Mark Stabilisatorer?

November 24

Jord stabilisatorer hjälpa till att stärka jord och ökar dess vattenresistens. Detta medger att jorden, som skall användas senare som en varaktig byggnadsmaterial. Deras användning är ganska fördelaktigt, eftersom det minskar rörelsen, och därmed eliminera eller minska behovet av ytterligare stöd för plattor eller fyll material när man bygger. De gamla romarna var de första att experimentera med att blanda kalk med sub-grade grunden för att stabilisera den. Dessa Antika romerska stabilisatorer misslyckades dock eftersom kalken bara förbättrat ytan.

Todayâ € s markstabilisatorer arbeta snabbt och är billiga. Det finns tre huvudsakliga sätt att använda dem för att förbättra jorden. En av dessa metoder är att stärka den befintliga jorden, vilket ökar dess bärförmåga. Andra används för att kontrollera damm genom att förhindra den eller eliminera den helt och hållet. Slutligen tätskikt stabilisatorer hjälpa till att bevara den naturliga eller konstruerade styrka jorden genom att skydda ytan från vattnet.

Tillsatser såsom cement, kalk och kalciumklorid återfinns ofta i markstabilisatorer. Vissa har också en cement-behandlad bas, vilket ytterligare bidrar till att förbättra Soila € s kvalitet. Dessa smutscement stabilisatorer är tillverkade av pulveriserat jord, cement och vatten. Beståndsdelarna packas till en hög densitet.

Markstabilisatorer vanligtvis injiceras i marken genom en reglerad pump vid ett tryck av 50 till 200 pounds per kvadrattum (psi), eller 345 till 1379 kilopascal. Lerpumpar Högtrycks används också ibland för att injicera stabilisatorer i marken. Djupet på dessa injektioner är ofta 3-10 fot (0,91 till 3,1 meter), även om de kan vara så mycket som 40 fot (12,2 meter) djupa. Om jorden är hård, hål förborrade och stabilisator infogas i marken.

Denna process av att injicera dem i marken är klar med uppblåsbara förpackare som plug hålen grävt i marken. Trycket som skapas av pumpen medger ett större flöde av markstabilisatorer tränga ner i marken. När processen är klar visas ett nätverk av horisontella sömmar och vertikala eller vinkel vener i marken.

  • Kalciumklorid används vanligtvis i markstabilisatorer.