Operativa beslut: Söker Out Efficiencies

February 4

Operativa beslut riktar hur saker blir gjorda både effektivt (hastighet och bästa möjliga resursanvändning) och effektivt (hur väl fungerade det?). Operativa beslut sker på daglig basis och kan genomföras snabbt. Den riktning du ställa vägleder vad blir gjort. Värdena i bolaget, förmedlas genom ledarskap och arbetsplatskultur, vägleda hur arbetet blir gjort.

Att gå till frontlinjen anställda för idéer

När de söker ut effektivitetsvinster, ingen vet bättre var du hittar förbättringar än de människor nedsänkta i verksamheten - frontlinjen anställda som möter kunden dagligen och underhållsarbetare eller aktörer utrustning som vet vad som fungerar och där hinder finns att de måste arbeta runt.

Dessa anställda arbetar i skärningspunkten där det blir gjort kolliderar med hur det sker. Hur du utnyttja deras kompetens beror på företagets struktur och kultur:

  • I företag tillägnad lärande: Förbättringar effektivitetsflödet genom både informella och formella återkopplingsinformations mekanismer som införts för att hålla företaget lyhörd. I dessa bolag, anställda med uppgift att göra operativa beslut har samma makt att göra förändring som de i toppen av organisationen.
  • I medelstora till stora företag som organiseras av hierarki, där beslutsfattandet är centraliserad maktpositioner: De högre i organisationen kan glömma att lyssna på Frontline eller operativa beslutsfattare. Som ett resultat kan ett gap utvecklas mellan vad högsta ledningen säger att den vill se hända på operativ nivå och vad som är praktiskt och passar operativa och kund realiteter.

    Om du söker idéer för att förbättra effektiviteten, fråga personalen genomföra dag till dag processer och lyssna noga på svaren. Häng några förutfattade meningar du har om hur saker och ting ska bli gjort. Dina frontlinjen trupper vet, och, förutsatt att du har ingjutit en känsla av tillit på arbetsplatsen, de ska berätta vad du behöver höra.

Företagskultur gör skillnad i jakten på ökad effektivitet. I företag där du får vidare genom att trampa på andra, de anställda är mindre benägna att svara entusiastiskt på en begäran om stora idéer eftersom de har förmodligen sett en överlägsen gripa deras idéer och presentera dem som om de vore hans. Denna typ av miljö skapar passiva medarbetare som väntar på att höra istället för att ta initiativ.

I ett företag där de anställda äger sina idéer och få erkännande för deras bidrag, dock kreativa justeringar hela tiden, som gör det möjligt för företaget att hålla jämna steg med förändrade sociala och ekonomiska förhållanden. Respekt är i centrum för goda arbetsrelationer.

Göra operativa beslut: Saker att tänka på

Du kommer att göra operativa beslut om du arbetar i detaljhandeln; tillverkning; underhåll av vägar, flygplan, eller bilar; eller andra områden där tekniska specifikationer eller föreskrifter ger en strukturerad ram. Operativa beslut är specifika, konkreta och, oftast, tillverkad i förutsägbara förhållanden med alla är mycket tydlig om vilken roll de utför.

Göra operativa beslut normalt förlitar sig på förfaranden (följande tekniska specifikationer i fråga om underhåll av utrustning, till exempel). Som ni få erfarenhet, du tillämpa denna kunskap för att snabbt felsöka, diagnostisera, och vidta åtgärder.

Om det är din första dag gör operativa beslut, är din första uppgift att bli mycket flytande med bestämmelser eller tekniska parametrarna för arbetet, särskilt säkerhetsfrågor. Ber också frågor när du är osäker eller osäker på vad att uppmärksamma, särskilt när det gäller säkerhetsfrågor.

Kom ihåg, när du navigerar en annan driftsmiljö, det finns inget sådant som en dum fråga!

Slutligen, försök att samarbeta med någon som har fått en ton av erfarenhet och är villiga att dela sin expertis. En mentor kan guida dig genom beslutsprocessen från start till färdigställande, och du kommer att få en hel del insikt mycket snabbare än du skulle arbeta ensam eller läsa en manual.