Vad är en Trirated kabel?

February 9

En trirated kabel är unik genom att den uppfyller tre olika internationella standarder och är gjord för att skapa elektriska paneler. Den trirated kabeln i sig är byggd av en kopparledare och polyvinylklorid (PVC) isolering. Medan vanligtvis kallas en enda typ av kabel, det finns många trirated kablar med olika storlekar och resistanser. Giftfri variant av denna kabel är nödvändigt om kabeln används på en allmän plats, för om en standardkabel fångster i brand, är extremt giftigt röken.

Att vara en sann trirated kabel, måste den passera tre internationella standarder. British Standard 6231 (BS6231) är en standard som ges till kablar som inkluderar en enda kärna, använd PVC-isolering och har en spänning mellan 600 och 1.000 volt (V). Med Canadian Standards Association (CSA), är trirated kablar med tanke på antalet C22.2, 49; denna schablon flexibel och hiss kabel och kabeln måste betyget 600V max. Den tredje standarden är från Writers Laboratory (UL ), som godkänner trirated kablarna under UL62 standard, anges för flexibla kablar.

Många tillverkare säger att de säljer trirated kablarna när de verkligen inte, antingen på grund tillverkaren inte förstår vad en sann trirated kabel är eller vill stärka kabelförsäljning. Tillverkarna kan felaktigt marknadsföra kabeln, eftersom det uppfyller ett av säkerhetsnormerna. Sanna trirated kablar måste uppfylla alla tre standarder samtidigt och logotypen av standarderna kommer vanligtvis finnas på förpackningen.

Trirated kabeln är uppbyggd av två delar. Inne i kabeln, finns det ledartråden, som ansvarar för utförandet av el. Denna kärna är tillverkad av vanlig koppar som har en klass 5 flexibilitet, vilket betyder att den är mycket flexibel. Utsidan isoleringen är värmebeständigt PVC, som skyddar operatörerna från värmen av tråden när den arbetar och skyddar den interna kabeln från utomstående krafter. Denna isolator kommer i många olika färger, inklusive blå, orange, rött och grönt.

Medan en trirated kabel måste passera alla tre standarder, det finns många olika trirated kablar. Kabelns konstruktion kommer att ha olika stora kärnor och isolering, vilket gör kabeln användbar för olika verksamheter. Den mängd energi som varje kabel kan utföra också kommer att vara olika, beroende på storleken av ledaren.

Om en trirated kabel används för att skapa en elektrisk panel på en offentlig plats, så det måste vara en speciell, giftfri kabel. Dessa trådar måste släppa små mängder rök och ingen halogen. Detta beror på, om de fatta eld, regelbundna trirated kablar giftiga halter av halogen, snabbt leder till döden.