Vilka är de vanligaste tomatplanta problem?

February 11

De vanligaste tomatväxtproblem är sjukdomar, insekter och miljöfrågor. Växande tomater från tomatplantor i friska tomatplantor kräver en förståelse för vilka frågor kan påverka köksträdgård och hur man undviker tomat skadedjur.

Sjukdomar är det mest frustrerande av problemen tomatväxt eftersom det ofta ingen behandling. Framgångsrik tomatodling kommer att omfatta observera växterna från tomatfrön via skörd. Svampar som överförs genom jorden som Fusarium och Verticillium skada stjälkar och orsaka stjälkarna att missfärgas. När spindeln skadas, är näringsämnen som inte transporteras till den övre delen av anläggningen, vilket gör att plantan vissna och dö. Det finns ingen behandling, så det är viktigt att köpa resistenta sorter.

Andra typer av sjukdom som kan orsaka tomatväxt problem är Tomato spotted wilt virus och tobaksmosaikvirus. Tomaten bronsfläcksjuka sprids av thrip, och det orsakar cankers att utvecklas på tomat och blad och stjälkar dö tillbaka. Eftersom det inte finns något botemedel, de smittade växterna måste avlägsnas från trädgården och kastas bort. Den tobaksmosaikvirus sprids oftast av trädgårdsmästare som röker eller har kommit i kontakt med tobak. För att förhindra, bör trädgårdsmästare tvätta händerna innan du hanterar några växter.

Insekter bidrar också till tomatväxtproblem antingen genom att bära sjukdomar eller äter växterna. Horn maskar är en typ av larv som äter bladen. De är oftast 03:57 inches lång och lätt märkbar. Helt enkelt ta bort dem från den infekterade växten ofta räcker. En annan typ av insekt som äter bladen är en loppa skalbagge. Det bästa sättet att befria dina växter av denna insekt är att torka av bladen med tvålvatten.

Juice-sugande insekter som bladlöss och bladloppor också skapar tomatväxtproblem. Båda finns på undersidan av bladen, orsakar de växter som skall förkrympta. Om angrepp är allvarlig, kommer inga tomater bildas. Att bli infekterade plantor av bladlöss eller bladloppor, kan användas en insekticid tvål.

Miljöfrågorna är de vanligaste tomatväxtproblem och även det enklaste att kontrollera. Blossom slutet röta, vilket gör att botten av mognads tomater att vända svart, skrumpna ihop och ruttnar, orsakas av otillräcklig kalcium under utveckling. Att hålla tomatplanta vattnas regelbundet och inte låta förlängda torrperioder förhindrar oftast blomändan röta.

Tillväxt sprickor är en annan miljöfråga som lätt kan kontrolleras. Tillväxt sprickor kan bilda ett cirkulärt mönster på toppen av tomat eller bilda djupa sprickor som löper vertikalt från stammen till basen. Båda orsakas av ett initialt över vattning eller kraftigt regn period följt av brist på vattning som resulterade i växtens tillväxt som förkrympta. För att förhindra detta bör växterna vattnas regelbundet och inte tillåtas att komma över vattnas.

  • Skadedjur och sjukdomar kan både skada tomatplantor.
  • Nyckelpigor äter bladlöss, och används ibland som en form av skadedjursbekämpning.
  • En insektsbekämpning tvål kan användas för att bekämpa bladlöss angrepp.
  • Inchworms och andra insektslarver kan skada tomatplantor.
  • Torka bladen med såpvatten för att avvärja buggar.
  • Sjukdomar är det mest frustrerande tomatplanta problem eftersom det inte finns någon behandling.