Hur gör jag Barbecue Halloumi?

October 19

Det finns flera olika sätt för dig att grilla halloumi. Du kan placera den direkt på grillen, antingen skivad eller hela. Dessutom kan du lägga den på spett. För spett metoden osten vanligtvis grillad av sig själv, men med lite extra ansträngning, kan du göra det kabob stil tillsammans med grönsaker eller kött. Oavsett vilket sätt du väljer att grilla halloumi, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt tillagningstiden för att se till att det inte är över eller lättstekt.

Halloumi är en typ av halvmjuk ost populär i östra Medelhavsområdet. Ursprung i Cypern, den har en fyllig, lätt salt smak som par väl med både söta och kryddstark mat. Traditionellt, tillverkare av halloumi använde en kombination av getmjölk och fårmjölk, men det är inte ovanligt för dem att använda komjölk i processen också.

Detta mycket mångsidig ost kan framställas på ett antal sätt. Många kockar väljer att grilla halloumi därför att den bevarar sin karaktär även vid relativt höga temperaturer. Följaktligen kommer det inte falla sönder eller helt smälta när den placeras på grillen. Generellt bibehåller korrekt grillad halloumi sin form och har en mjuk men inte sliskig textur.

Ett sätt att grilla halloumi är att skär den i halv tum (1,5 cm) skivor och lägg den direkt på grillen rosten. Du kan borsta ostskivor med lite olivolja innan de placeras på grillen - detta gör det möjligt att utveckla ett företag, knaprig skorpa. Du kanske också vill strö ditt val av färska örter, kryddor eller andra aromer på halloumi före tillagning. På grund av den anpassnings smaken av osten, kan du använda valfritt antal kryddor, inklusive vitlök, oregano, eller till och med citron. Mint och fänkål också komplettera smak av halloumi mycket väl.

När skivor av halloumi är på grillen, titta på dem noga så att de inte brinner. Vänd varje skiva var 1:59 minuter över medelhög värme. Halloumi skivor är klar när de utvecklar en ljusbrun färg på båda sidor. Osten ska vara lite krispiga på utsidan med en medelväg som är mjuk och varm men inte alltför smält.

Om du inte vill att skära osten i förväg, kan du alltid grilla halloumi helhet. Chefs rekommenderar fortfarande borsta osten med olivolja även när grillad hel. Observera dock att värmen på grillen bör sättas lägre så att utsidan kommer inte bruna före mitten tillagas.

En annan variant, om du vill grilla halloumi, är att placera kuber av ost på en trä eller metall spett. Varje spett kommer troligen att hålla cirka fyra eller fem kuber, beroende på hur stor du skär dem. Återigen, om du päls varje kub med lite olivolja, kommer halloumi ha en trevlig gyllene skorpa. Placera spetten över låg till medelhög värme. Som en allmän tumregel, desto tjockare halloumi, den lägre värmen.

Du kanske frestas att grilla halloumi på spett med andra livsmedel, som en kabob. Kockar normalt inte rekommendera detta eftersom halloumi kockar mycket snabbt, medan de andra objekt på kabob, såsom grönsaker eller kött, kommer inte laga mat i samma takt. Om du verkligen vill grilla halloumi kabob stil, överväga pregrilling de andra punkterna, särskilt för kött, för att se till att de kommer att genomkokt när osten görs.

  • Halloumi kan placeras direkt på grillen.