Hur fungerar Classic Bodybuilding skilja sig från Modern Bodybuilding?

February 14

Classic bodybuilding väcker en mängd mentala bilder, från 19-talets muskel män i randiga trunkar till Arnold Schwarzenegger pumpa järn på 1970-talet. Denna inofficiella klassiska eran, som varade nästan ett sekel, skilde sig mycket från den moderna formen av bodybuilding som har exploderat sedan 1980-talet. Faktorer, såsom vetenskap och kommersialisering, har hjälpt sväng bodybuilding från en frans nyhet till en flera miljarder dollar, världsomspännande industri.

En av de största skillnaderna mellan modern och klassisk bodybuilding, och kanske det viktigaste särskiljande draget mellan de två epoker, avser estetik. Gamla fotografier av bodybuilders från runt sekelskiftet av 20-talet avslöjar stora och tydligt starka män, men inte den typ av muskel definition som är så karakteristisk för den moderna idrottaren. Organiserad konkurrens och internationella organisationer har främjat mer stela definitioner av vad framgångsrika bodybuilding ska se ut, och denna enhetliga mål har varit en katalysator för många av de andra trenden inom sporten.

En mer omfattande förståelse av hur den mänskliga kroppen vänder motion och näringsämnen till större muskler har i hög grad informerat tillstånd av modern bodybuilding. Den klassiska bodybuilding tillvägagångssätt, när den betraktas i samband med 21st metoder talets verkar ovetenskaplig och nästan slumpartat. Även de grundläggande principerna i upprepade lyfta tunga vikter och tar i stort kalorier var på plats så långt tillbaka som 1800-talet, de var otydliga och positiva resultat har uppnåtts till stor del genom trial-and-error. Många andra strategier användes också att, i efterhand, tycks, i bästa fall, apokryfiska och i värsta fall direkt farligt.

Klassiska bodybuilders, till exempel, var inte bara känd för de enorma vikter de var kapabla att lyfta, men också för mammut intag av livsmedel som skulle göra moderna dietister krypa. Dussintals ägg och enorma mängder rött kött - och andra med hög fetthalt, hög kolesterol livsmedel - var häftklamrar för många klassiska bodybuilding legender. 21-talet bodybuilding betonar magert protein, som kyckling och fisk, och framför allt, en balanserad strategi som innebär en stor del av frukt och grönsaker. Moderna bodybuilders är ofta noggrann i sin kost, och vet exakt vad som händer i deras kroppar.

Ett annat sätt den moderna idrotten har ändrats från klassiska bodybuilding är användningen av näringstillskott. Förr i tiden, bodybuilders förlitat sig uteslutande på träningsregimer och kost för att främja muskeltillväxt. Deras moderna motsvarigheter, med tillgång till det senaste inom närings- och kemiska förskott, införliva en mycket mer exakt och vetenskapligt förhållningssätt för att maximera muskelmassa. Höga kost kompletteras med pulveriserade protein shakes, multi-vitaminer, och ibland även olagliga substanser, såsom anabola steroider och tillväxthormon, för att uppnå resultat som inte drömt om i en tid präglad av klassiska bodybuilding.

  • Modern bodybuilding innebär en mer omfattande inställning till fitness.
  • Moderna bodybuilding dieter utnyttja pulveriserat protein.
  • Klassiska bodybuilders ofta åt tiotals ägg - ibland rå - för proteinet.
  • Moderna bodybuilders tenderar att betona en balanserad kost med mycket grönsaker och magert protein.
  • Idag har organiserat tävlingar tenderat mot mer rigida definitioner av vad en modern kroppsbyggare ska se ut.