Vad är en Sweetsop?

October 6

Sweetsop eller socker äpple, är en hjärtformad, tropisk frukt av Annona familjen som höjs på många platser runt om i världen. Den har knölig utseende och vaniljsås-liknande kött av sin kusin, vaniljsås äpple, men är typiskt sötare. Faktum är att dessa två anläggningar är så lika att det i vissa områden människor kallar dem båda "vaniljsås äpplen." Den sweetsop är i allmänhet 2-4 inches (cirka 5 till 10 cm) lång, varierar i färg från en gulaktig grönt till en lila-färgade grön, och har giftiga svarta frön.

Folk äter ofta denna delikatess färska och obearbetade, men också är vanligt förberett i olika desserter och drinkar. Kockar nästan aldrig värma det utom när de gör gelé och konserver. Det ofta serveras som bas för en iced dryck. Andra serveringsförslag inkluderar använder den söta köttet för att göra glass, sorbet, och maltliknande drycker. Ibland vinproducent jäser det till vin. För att framställa sweetsop, skopor en kock ur köttet och pressar den genom en sikt för att avlägsna de giftiga frön. Nästan tre fjärdedelar av frukten är oätliga.

Den sweetsop trädet ger fördelar utöver dess frukt, och olika kulturer utvecklar delar av anläggningen för medicinska ändamål. Många extrakt blad ingredienser för matsmältningsproblem och dysenteri. Många samhällen införliva även blad derivaten i bad för att lindra reumatisk värk. Ibland tonika destilleras från barken och rötterna för att behandla diarré och dysenteri. I vissa kulturer, människor använder delar av anläggningen som sår salvor liksom.

Delar av frukten också används inom jordbruksindustrin. Kommersiella tillverkare extrahera annonin, ett naturligt insektsmedel, från dess frön för användning i applikationer jordbruks. Andra medlemmar av Annona växtfamiljen är typiskt fördelaktigt för samma medel och skadedjursbekämpning ändamål.

Tre träd är en del av Annona familjen: sweetsop, A. squamosa; vaniljsås äpple, A. nätformiga; och soursop, A. muricata. Träden är ca 10 till 25 fot (ca 3-7,5 meter) lång och är nästan identiska, men bladen har små skillnader. De växer bara i en tropisk eller subtropiskt klimat på grund under 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius), skjul den sina blad och avkastning mycket lite, om någon, grödor. Trädet kräver mycket vatten och ger vanligtvis bäst där regn genomsnitt mer än 27 inches (68,5 cm) per år. Normalt under en torka den inte kommer att producera frukt.

Botaniker är osäkra där sweetsop ursprung, men teorier inkluderar Sydamerika, Centralamerika, och även Västindien. Odlare i den västra hemisfären odla denna gröda på olika öar i Karibien, Mexiko, och i några av Sydamerika. Generellt i USA, odlare höja den i Kalifornien, Florida och Hawaii. I den östra halvklotet, odlare höjer frukten i delar av Australien, Indien, södra Kina, och ett antal tropiska öar. Nära Havet, de odla den i delar av Egypten, Palestina, och vissa delar av tropiska Afrika. Vanligtvis, livsmedelsaffär marknadsföra den nära områden där det skördas eftersom frukten tenderar att ha en kort livslängd.