Hur Pris för baren meny

June 9

Det enda sättet pengar kommer i din bar är när mecenater köper dina menyalternativ till det pris du väljer. Så du måste prissätta dina menyer korrekt att täcka dina omkostnader (inklusive saker som hyra, försäkringar, och löner), dina kostnader (som isen, sprit, och garnera) och erlägges såsom servetter, rör pinnar och små plast garnering svärd.

Din mat kostnad procentsats (ofta förkortat till bara mat kostnad) är kostnaden för alla de ingredienser som används för att göra skålen dividerat med menypriset. Denna procentsats är en guide som hjälper dig att kontrollera dina kostnader och bedöma din lönsamhet.

Hur att räkna ut kostnaden för en maträtt

Här är hur du räkna ut hur mycket en maträtt kostnader att göra. Ost frites kommer att användas som ett exempel.

 1. Figur kostnaden frites som du använder.

  En 8-ounce del av pommes frites kostar ca 30 cent.
 2. Lägg kostnaden för cheddarost du smälta på toppen.

  Kostnaden för 3 uns av cheddarost sås är cirka 15 cent. Så nu är du upp till 45 cent.
 3. Lägg kostnaden för den sida av ranch och sidan av ketchup du tjänar med skålen.

  Antag att du ger din beskyddare 2 uns av varje, cirka 7 cent för ranch dressing och 2 cent för ketchup. Du tittar på cirka 54 cent i livsmedel kostnaden hittills.
 4. Tillsätt 5 till 10 procent för servetter, folie, plastfolie och eventuella pappersvaror förknippade med objektet.

  För att förenkla matte, är 5 cent till här, inte riktigt 10 procent av vår delsumma, för att det totala livsmedelsavgiften för denna produkt till 59 cent.

Du måste också räkna ut kostnaden för din förkortning (eller olja), kryddor och andra serviceposter i samband med skålen för att få den mest exakta maten kostar.

Om du tjänar några gratis artiklar, såsom nötter eller popcorn, till gäster, se till att du räkna in en kostnad för dessa poster när du prissättning dina menyalternativ.

Hur pris objekt baserat på livsmedelskostnaden

De flesta barer kör en övergripande mat kostnad procentsats i mitten av 30-talet. Så du bör priset din mat inte mindre än tre gånger så mycket som det kostar dig att göra.

Här är hur du använder mat kostnad att ställa dina menyn priser:

 1. Hitta mat anskaffningsvärde.

  Se ost frites exemplet i föregående avsnitt för att räkna ut detta. Del kostnaderna var 59 cent.
 2. Dela upp kostnaden av din mat kostnad procentmålet.

  Om du vill köra en 35 procent mat kostnad, ta de 59 cent frites kosta dig och dela det med 35 procent (0,59 ÷ 0,35 = $ 1,69).
 3. Justera priset vettigt när mecenater läsa den på menyn.

  I grund och botten, $ 1,69 skulle vara en konstig pris att se på en meny. Runda upp till nästa dollarn belopp ($ 2,00) eller nästan dollarn belopp ($ 1,99). Ditt mål är att hjälpa beskyddare kunna lägga till priserna i huvudet. Också, av någon anledning prissättning vid nära-dollarn belopp undermedvetet känns som ett bättre värde till kunder.

  De flesta skulle hellre betala $ 1,99 än $ 2,00. Det rekommenderas att slå slutar priserna med 9 snarare än en 5. Om beskyddare är villiga att betala $ 1,95, de ska betala $ 1,99. Om du laddar dem $ 1,95, du lämnar $ 0,04 på bordet.

Här är ett exempel på hur man skulle kunna prissätta ost frites vid olika livsmedelskostnads ​​procentsatser.

Kostnad för ost Fries Mat Kostnad Procent Pris på Exakt Food Kostnad Meny Pris
$ 0,59 20 $ 2,95 $ 2,99
$ 0,59 25 $ 2,36 $ 2,49
$ 0,59 30 $ 1,97 $ 1,99
$ 0,59 35 $ 1,69 $ 1,99
$ 0,59 40 $ 1,48 $ 1,49

Denna formel är en riktlinje, inte en absolut regel. Om din marknad kommer att bära ost frites kostar $ 3,99 eller 4,99 $, ladda det. Din mat kostnad på dessa poster kommer att vara lägre (vilket innebär att de kommer att vara mycket lönsamma), vilket kan göra det möjligt att du kan ta ut en lägre procentsats för dyrare produkter och fortfarande träffa dina nummer.