Vad är Vattenpolo?

April 12

Som en lagsport som kan avnjutas i en vattenförekomst, innehåller vattenpolo några av de inslag av tävlingssimning, handboll och fotboll i ett populärt tidsfördriv. Spelade med två motsatta lag, är syftet med spelet är att göra mål mot motståndarlaget. Varje avklarad mål är värt en poäng.

Den vattenpolo team består av totalt sju medlemmar under aktiva spel. Sex av ledamöterna fungerar som spelare som aktivt arbetar för att göra mål mot det andra laget. Den sjunde ledamot är målvakten eller målvakten. I de flesta nivåer eller typer av vattenpolo, måste gruppmedlemmarna in och ut spelplanen framför område som betecknas som avbytarbänken när ett spel pågår. Under perioder när ingen lek äger rum, kan spelare gå till eller på någon plats runt spelplanen.

Vattenpolo är indelat i fyra distinkta perioder. Beroende på vilken nivå i spelet, kommer den tid för varje period varierar. Till exempel, är längden på perioderna för olympiska stil tävlingar skiljer sig från den typiska gymnasiet vattenpolo laget. Precis som i fotboll, har varje lag ett begränsat antal tids outs som kan kallas under varje period. Det finns också korta perioder där klockan stoppas, främst den period mellan att begå en foul och frikast som resulterar. Klockan stoppas också efter ett av lagen har gjort mål, och återupptas när omstarten sker.

Som med längderna av de perioder, kan dimensionerna hos vattenkroppen varierar också. En av de bidragande faktorerna är åldersgrupp och nivån på vattenpolo spelare inblandade. Mindre områden kommer att användas för lag som innebär pre-tonårsspelare, medan större områden är oftast används för gymnasiet och vuxengrupper. Djupet i vattnet är också viktigt att spela den här sporten. Generellt kommer djupet inte vara mer än sex meter eller 1,8 meter för vuxna grupper, medan de spel som involverar unga idrottare i allmänhet vara mindre. Poängen med att använda ett lämpligt djup är att se till att det finns möjlighet för spelare att röra botten lätt under time-outs, men också tillräckligt djup för att göra simning under spel säkert och enkelt.

Som de sex vattenpolo spelare flytta runt spelplanen för att manövrera handboll i läge att göra mål, har målvakten ansvaret för avleda eventuella försök från motsatta laget att göra mål. Generellt är målvakten den enda medlemmen i teamet som kan röra bollen med båda händerna, eller bottnar under aktiv lek. De andra gruppmedlemmar kan flytta bollen runt genom att kasta med en hand, eller simma genom vattnet samtidigt som du trycker bollen framför. Uppdraget är att göra mål inom en kort tidsperiod, som ett lag är endast tillåtet att ha bollinnehav i trettio sekunder åt gången. Laget måste antingen försöka göra mål eller avkastning kontroll över bollen till motståndarlaget.

Människor som vill spela den här sporten kräver i allmänhet starka simning kompetens och en relativt hög uthållighet nivå. Tillsammans med att vara en stark simmare och att kunna hålla genom ett fysiskt krävande spel, den typiska vattenpolo spelare också borde ha utmärkt hand-eye samordning, eftersom förmågan att hantera och passa bollen snabbt och exakt påverkar kvaliteten på lagarbete .

  • Vattenpolo innehåller inslag av tävlingssimning som effektivitet och flexibilitet.