Vad är en Ballroom?

April 14

En balsal, som ibland kallas en danshall, är ett stort inomhus rum som allmänt används för bollar och andra evenemang som inkluderar dans. Ursprungligen byggdes bara i hemmen av förmögna européer, de flesta balsalar i det 21-talet som ligger på offentliga platser som hotell. Deras stora storlek och höga tak behövs för att utföra ljudet av en levande orkester eller annan källa av musik. En balsal kan ha många konfigurationer beroende på evenemanget hålls.

De första moderna balsalar dök upp i Europa. Dessa balsalar, som ligger i hemmen av bara de rikaste individerna, gjordes från utsmyckade material såsom snidade marmor och bladguld. Formerna för dans som så småningom blev modern sällskapsdans utvecklats i dessa rum med början på 16-talet. Liksom idag, var bollar som hålls som sociala sammankomster.

Den ballroom följde europeiska bosättare till Amerika. Även initialt mindre utsmyckade än de stora europeiska exemplen, dessa balsalar fortfarande bara en del av rika bostäder. Efter grundandet av USA, blev balsalen en fixtur i södra sociala livet som seden att en debutant bollen var avgörande för uppfostran av unga kvinnor i överklassen. Under åren före det amerikanska inbördeskriget, den extrema rikedom av vissa sydliga plantageägarna tillät dem att importera samma material som används i Europa för att bygga sina balsalar. Några av dessa exempel är fortfarande i bruk idag för debutanten bollar och andra sociala evenemang.

Oftare, dock är moderna balsalar finns runt om i världen i exklusiva hotell som tillgodoser evenemang såsom proms, bröllop och konferenser. Det breda utbudet av evenemang som man kan hålla i balsal har gjort dessa rum mycket mer nytto än sina historiska motsvarigheter. Även om många balsalar i det 21-talet saknar utsmyckade mönster och material från det förflutna, högt i tak, stora storleken på rummet och engagerade dans utrymme gjord av trä eller sten är funktioner som har förblivit konsekventa.

Beroende på händelsen, kan balsal ha många konfigurationer. I en debutant boll, till exempel, är majoriteten av rummet en dedicerad dans område med en orkester som ligger längs en vägg. För en bal eller bröllop mottagning, kan rummet delas upp i ätande och dansande områden. Slutligen, för en verksamhet konferens, kan balsal bli ett auditorium med rader av stolar står inför ett enda steg. Även levande orkestrar fortfarande att föredra för vissa händelser, de flesta balsalar har integrerade ljudsystem som kan spela förinspelad musik.

  • Balsalar kan användas för att vara värd för en bal.
  • Balsalar byggdes ursprungligen i privata hem.
  • Rumba är ett ballroom dance med rötterna i kubansk musik.