Hur sysselsättningsrapporten Påverkar finansmarknads

July 6

Det amerikanska Department of Labora € s sysselsättningsrapport är den första delen av stora ekonomiska uppgifter som publiceras varje månad. Rapporten släpps den första fredagen i varje månad. Bond, aktieindex och valutaterminer knappat på frisläppandet av data vid 08:30 Eastern Time.

Frisläppandet av uppgifter om sysselsättning vanligen följs av frenetiska handel som kan pågå från några minuter till en hel dag, beroende på vad de visar data och vad marknaden hade förväntat sig. Rapporten är så viktigt att det kan sätta trenden för total handel i hela arenan för de finansiella marknaderna under flera veckor efter dess release.

När konsekutiva rapporter visar att en dominerande trend är på plats, utvecklingen av den totala marknaden tenderar att stanna kvar i samma riktning under längre tidsperioder. Återföring av en sådan dominerande trenden kan ofta tolkas som en signal om att obligationer, börsindex, och valutorna kommer att ändra kurs.

Sysselsättnings Rapporten är viktigast när ekonomin byta växel, liknande det sätt som det gjorde efter händelserna den 11 september 2001 och under presidentvalet 2004. Under valet, marknaderna inte bara satsa på de ekonomiska konsekvenserna av rapporten, men de också satsa på hur antalet nya arbetstillfällen skulle påverka valresultatet.

Handlare använder sysselsättningsrapporten som ett av flera viktiga ledtrådar för att förutsäga framtiden för räntor.

För handelsändamål, de viktigaste komponenterna i sysselsättningsrapporten är

  • Antalet nya jobb skapade: Detta nummer tenderar att förutsäga vilken väg styrkan i ekonomin är på väg. Ett stort antal nya jobb innebär oftast att ekonomin växer. När antalet nya jobb börjar falla, itâ € s vanligtvis ett tecken på att ekonomin saktar.
  • Arbetslösheten: Arbetslösheten är svårare att tolka, men trenden i priset är viktigare än det faktiska månatliga antalet. En arbetsstyrka som anses vara fullt sysselsatt oftast är ett tecken på att räntorna kommer att stiga, så marknaderna börjar faktor som i ekvationen.