Vad är Zotz?

July 3

Zotz är hårda karameller som har en unik pulverfyllning som får dem att fräsa när biten in. Den brusande centrum Zotz godis är också ganska sur, vilket gör upplevelsen av att äta en spännande, minst sagt. Dessa godis kan ibland vara svårt att hitta, men alla som har problem med att spåra Zotz men har en önskan för vissa kan prova online-godis detaljister. De kan också beställas direkt från tillverkaren.

Fizzing Candy

Dessa godis infördes 1968, några år innan Pop Rocks, en annan berömd fizzing godis. Inuti synes vilande hårda karameller skal av ett Zotz, det är ett pulver som reagerar med fukt, skumbildning upp och skapa en brusande sensation. Tillverkarna grep också på idén att göra makten extremt sura och ge ett sortiment av smaker. Många människor som växte upp på 1970-talet förmodligen ihåg att vara offer för practical jokes involverar Zotz.

Made in Italy

Dessa godis görs av ett italienskt företag, GB Ambrosoli, i sex smaker: körsbär, citron, apelsin, vattenmelon, vindruvor och sura äpple. Zotz vanligtvis kommer i strängar av individuellt förpackade godis, och beroende på förpackningen, kanske ett sortiment av smaker ingå, eller en sträng kan vara alla en smak. Liksom många godis, Zotz är extremt lagringsstabil; så länge som de inte utsätts för fukt, hög värme eller alltför kall, bör de hålla under en längre tidsperiod. Tillsammans med socker, majssirap och artificiella färger och smaker, deras beståndsdelar innefattar äppelsyra, natriumvätekarbonat och vinsyra.

Hängivna fans

Historien om Zotz och godis i Amerika i allmänhet är ganska intressant. Den amerikanska godisvärlden domineras av en handfull tillverkare som har omfattande distributionsnät, så små-time godis företag har ibland svårt att få sin produkt till konsumenter. Detta kompliceras av stickning avgifter - avgifter som många butikskedjor kräver företagen att betala för att bära sina produkter. Som ett resultat, godis såsom Zotz är vanligen endast tillgängliga i självständigt ägda butiker som har fokus på mindre välkända produkter och gammaldags godis.

För den nostalgiska hjärta, kanske homogenisering av den amerikanska godisindustrin vara en källa till sorg. Det gör det svårt för små godisföretag att bli framgångsrika, och startups har ofta en svår tid. Gammaldags godis försvinner hela tiden från marknaden på grund av trycket av godis industrin, men lite godis, såsom Zotz kunnat uthärda på grund av deras nyhet faktor och hängivna fans.

  • Vin framställt av druvor innehåller vinsyra.