Vad är Hair Mascara?

November 3

Hår mascara är ett mångsidigt verktyg som används för att tillfälligt ändra färgen på små delar av håret. Detta hår produkt kommer i ett smalt rör, ungefär som ögonhår mascara, och den har en likartad wand liknande applikator inuti. Produkten inuti röret kan ha en mängd olika ändamål, såsom att täcka gråa hår eller rötter, lägga högdagrar eller lägga färgglada eller onaturligt hued streck på håret. Med hjälp av en hår mascara kommer att ha bara tillfälliga resultat eftersom produkten inte penetrerar nagelband och kommer att skölja bort när håret tvättas.

De estetiska likheter mellan hår mascara och ögonfransar mascara är ganska betydande, så det är lätt att jämföra de två. Hår mascara säljs i förpackningar som liknar ögonhår mascara, så att de två kan vara svårt att skilja vid första anblicken. Ansökan är också liknande, eftersom båda produkterna distribuera produkten med hjälp av en tunn stav med en rund, borstigt ände. Trots dessa uppenbara likheter, dessa är två mycket olika produkter, och det skulle inte vara klokt att använda hår mascara och ögonfransar mascara omväxlande.

Olika typer av hår mascara tjänar olika syften. En variant kan användas för att lägga till tillfälliga höjdpunkter till håret genom utstrykning den med en ljusare nyans. Den lilla applikatorn gör det lätt att applicera produkten mycket exakt, så höjdpunkterna kan komma ut som naturligt utseende som möjligt.

Ett hår mascara också kan användas för att röra upp rötter i mellan hårfärgnings. Om människor färga sitt hår, eftersom det nya håret växer i, kan det finnas en uppenbar skillnad mellan deras naturliga hårfärg och färgade skuggan. Vissa märken av hår mascaror har ett brett utbud av nyanser för att matcha flera hårtyper, vilket betyder att det oftast går att hitta en färg som är tillräckligt kan gömma rötterna tills en ny färg jobb kan utföras.

Förutom naturliga hårfärg nyanser som blond, brunett, röd eller svart, vissa typer av hår mascara finns i mindre traditionella nyanser. Dessa produkter kan funktionen varje färg av regnbågen och kan användas för att lägga till en pop av intresse eller kant till en annars vanlig hårfärg. Hår mascara inte ge permanent färg, så dessa produkter kräver inget åtagande och följaktligen skapar ingen ånger.

Precis som ögonfrans mascaror, gör hår mascara inte färga håret. Det finns inga aktiva ingredienser som penetrerar nagelband och faktiskt ändrar färgen på naturliga hår. Istället har de päls på trådarna med tillfällig färg som kommer att stanna på håret bara tills den tvättas ut.

  • Hår mascara kan användas för att röra upp rötterna.
  • Hår mascara är praktiskt för snabba root touch ups eller fixar.
  • Hår mascara tvättar vanligtvis rent av friska hår.