Få Upprepa klienter för din medling företags

November 4

I förmedlingsverksamheten, är en av de bästa källorna för nya affärer de kunder du redan har tjänat, så hålla kontakten med dem. Du vill visa dina kunder att du bryr dig om dem och att du är mer bekymrad över vad du kan göra för dem än vad de kan göra för dig.

Identifiera dina bästa kunder

Dina bästa kunder är dina mest dollar produktiva kunder. För att identifiera dem, leta efter kunder som

 • Betala vad du är värd: De bästa kunderna inser att din tid är värdefull och betala dig därefter utan att försöka pruta.
 • Hedra dina gränser: Du vill ha kunder som kontaktar dig när de behöver dina tjänster och är villiga att anställa dig för att tillhandahålla dessa tjänster. Kunder som kontaktar du bara gratis rådgivning eller ber dig att medla deras fall gratis är tidstjuvar, om de inte är en farstun till en viss nisch på din marknad, till exempel advokatbyråer exklusiva eller företags juridiska eller HR-avdelningar.
 • Ge remisser: Du vill ha kunder som inte bara behöver dina tjänster, utan också hänvisa andra som behöver dina tjänster till dig.
 • Utsätta dig för nya möjligheter: Vissa kunder kan tjäna som en port till marknader eller andra möjligheter som du vill utforska.
 • Utmana dig: Stora kunder kräver spetskompetens och låta dig veta vad du kan göra för att förbättra.

Samla och använda kontaktinformation

Att behålla kvalitet klienter kräver att du hålla kontakten med dem, och hålla kontakten kräver att ha sina kontaktuppgifter. Dessa är stora resurser för insamling kontaktinformation:

 • E-post
 • Visitkort
 • Medlem listor från branschorganisationer och organisationer som du tillhör
 • Online nätverk samhällen
 • Medlem listor eller kataloger för lag, klubbar, skolor, hobbygrupper, kyrkor, frivilligorganisationer och så vidare

Efter uppsamling av kontaktinformation, organisera det. Du har ett par alternativ här:

 • E-postprogram: Nästan varje e-postprogram kan du lagra information och föra anteckningar om dina kontakter. Fria program, till exempel Windows Live Mail och Mozilla Thunderbird, är bra. Microsoft Outlook och Mac Adressbok är mer robust.
 • Linkedin: Linkedin är ett bra sätt att hålla reda på kunder, om man antar att de flesta av dem har Edin konton, eftersom när de lägger till eller uppdatera information om sig själva, du omedelbart har tillgång till den nya informationen.
 • Ladda upp till ett moln: Cloud computing är praxis att använda webbaserade program för att utföra uppgifter och tillgång till data. Du kan ladda upp dina kontakter till en tjänst som Plaxo eller iCloud och hantera dem i molnet med lite mer finess och lätthet.

  En av de stora fördelarna med cloud computing är att du inte behöver kopiera filer eller synkanordningar; Du kan enkelt komma åt kontakter från din stationära eller bärbara dator, smartphone, eller någon annan elektronisk enhet var du än råkar vara.
 • E-postmarknadsföring program: Ta alla dina kontakter i ett e-postmarknadsföring program som iContact eller Constant Contact. Förutom att fungera som en databas, dessa program ger dig möjlighet att starta och hantera dina egna marknadsföringskampanjer, typiskt via e-post och sociala nätverk.

Om allt du gör är att hantera kontakter, du är klar. Om du använder dina kontakter för marknadsföring på nätet, måste du fylla i några ytterligare steg:

 1. Be om lov för att lägga till dina kunder till din e-postlista.

  Du kan be om lov på ett av följande sätt:

  • E-postklienter och begära deras tillåtelse.
  • Ge en opt-in-form på din webbplats eller blogg.

  Låt alltid kunder att välja att få information, och alltid ge ett snabbt och självklart sätt, i alla automatiserade e-postkommunikation, för dem att välja bort när som helst. Förutom att ge dina kunder ett val, vilket gör att kunderna att välja in eller ut motiverar dig att ge innehåll som är värdefullt nog att hålla dem engagerade.

 2. Utveckla din marknadsföringskampanj.

  Online marknadsföring program har instruktioner eller guider som leder dig genom processen. Ditt program kan även hjälpa dig med det föregående steget att begära kunder att välja in.
 3. Starta din marknadsföringskampanj.

  När du har konfigurerat din kampanj, lanserar det helt enkelt en fråga om att klicka på en knapp för att ge din okej.
 4. Spåra framgången av varje kampanj och göra justeringar för att förbättra den.

  Online marknadsföring program inkluderar sina egna analyser som hjälper dig att mäta framgången av kampanjer som bygger på klientsvar.

Följ upp med kunder postmediation

Ett av de bästa sätten att behålla kunder och generera remisser är att följa upp med kunder efter medling har ingått. Checkar in med kunder om en nyligen medling, oavsett om de framgångsrikt har löst sin tvist, ger dig den perfekta ursäkten för att kontakta någon.

Föra en dagbok (eller kalkylblad) i varje medling som innehåller namnen på parterna och deras advokater (om någon), personlig information (namn på barn, viktiga tillfällen), en sammanfattning av tvisten, partiintressen avslöjade under tvisten, och hur parterna löst tvisten eller varför du tror att saken gick olöst.

Någon gång under de två veckorna efter medling, kallar de tvist (eller deras advokater) att checka in och se hur allt går. Om parterna regleras, har alla utfört som utlovat? Om oenighet fortfarande råder, hur har det utvecklats sedan medlingen? Om parterna kämpar fortfarande med vissa frågor, låt dem veta att du är tillgänglig för att hjälpa till.

Behandla inte dessa som säljsamtal! Prata med parterna på samma sätt som du skulle fråga om välbefinnande av en vän. Till exempel kan du säga något i stil med "Jag är alltid tillgänglig om du behöver mig." Det borde vara omfattningen av era PR-insatser.