Vad är en Crimson drottning japansk lönn?

November 6

Den crimson drottning Japansk lönn är också känd under sitt vetenskapliga namn Acer palmatum Dissectum, eller "crimson drottning." Det är en lätt identifieras olika japanska lönnar på grund av dess show-stopp egenskaper. Bladen på trädet kan vara lila, med anledning lite grönt när de först vecklas, men som hösten närmar sig, bladen verkar brista ut i en visning av nästan orealistiskt klarröd. Namnet avser således denna egenskap och det faktum att dessa träd kan vara allenarådande när det gäller att visa upp höstfärger.

Liksom de flesta japanska lönnar, dessa är relativt korta träd, och kan ta många år att nå sin fulla höjd (3,05 m) cirka 10 meter. Många växer inte denna höga. Spridningen kan vara imponerande dock, och några träd är så bred som de är höga.

Några av de saker beröm om crimson drottningen Japansk lönn inkluderar dess gråt kvalitet. Löv verkar kaskad ner över trädet i vide-liknande sätt. Denna effekt är delvis producerad eftersom varje blad är fjäderlätt med många divisioner. Detta skapar utseendet på en robust träd med stor delikatess och nåd. Ägare av detta träd kan dessutom charmas av sin fjäder produktion av små röda blommor.

Det finns många ställen att köpa den crimson drottningen Japansk lönn. Eftersom dessa träd är populära, de vanligtvis är allmänt tillgängliga på lokal trädgårdsbutiker, särskilt i områden där de växer väl. Massor av trädgårdsföretag kommer också leverera träden. Folk borde fundera på hur man bäst passar träden i en trädgårdsschema. Många trädgårdsmästare älskar att ha dessa träd står ensam som en visningsträdgård pjäs, men flera crimson drottningar planterade nära varandra kan se vacker också.

Frågor om solexponering är viktigt att tänka på när man köper en av dessa träd. De tenderar att göra skadedjur i halvskugga miljöer. Bladen av crimson drottningen kan lida missfärgningar i full sol eller om de får en hel del heta eftermiddagssolen, och de i varmare klimat kanske vill leta efter ett skuggigt område där att plantera träden. Emellertid kan en väletablerad karmosin drottning Japansk lönn inte uppvisar detta problem och kan tolerera sön väl om den är vattnas ofta.

Den viktigaste delen när plantering dessa träd är att välja väldränerad jord. Detta gäller för alla japanska lönnar. Deras största känslighet är att ruttnande rötter, som kan döda träden lätt. På grund av deras kortväxthet, om dåligt dränerad jord dominerar trädgårdslandskap, dessa lönnar är idealiska för container trädgårdsskötsel. För bor i lägenhet och de som har konkreta bakgårdar eller uteplatser, färgen på dessa träd och deras elegans gör dem ett utmärkt val för att förbättra bakgård utseende och att lägga till färg.