Vad är en frånvarande ägare?

November 16

En frånvarande ägare är någon som äger ett företag eller en bit av egendom, men som vänder över ledningen av verksamheten eller fastigheter till en tredje part. I fallet med frånvarande ägare av fastigheter, sådana hyresvärdar vanligtvis inte ens bor i samma gemenskap som sina byggnader och kan förlita sig helt på en professionell förvaltare eller fastighetsförvaltning företaget att göra alla beslut om hyresgäster, reparationer och underhåll. På samma sätt kan en frånvarande ägare till ett företag att köpa en verksamhet främst som en investering, men har lite om något att göra med dess dag till dag verksamheten.

I vissa kommuner, är en betydande del av den lokala fastigheter som ägs av privatpersoner som hyr bostäder och enheter till hyresgäster. I vissa fall kommer en hyresvärd helt enkelt hyra ut en bostad eller enhet på den fastighet där han bor och ta ansvar för att hitta och screening hyresgäster, samla hyror, och se till att byggnaden är i gott skick. Vissa individer, dock finna att detta är en hel del arbete och kanske inte ens vill leva i det område där deras egendom står. I sådana fall kan de välja att leva i ett samhälle som är långt ifrån de där de äger fastigheten och låta ett företag eller individ att ta de normala plikter landlording. I vissa fall kan en hyresvärd inte ens vet eller har någon kontakt med sina hyresgäster.

Det är också möjligt för en person att vara en frånvarande ägare till ett företag. I sådana fall kan ägaren ha ärvt verksamheten, sätta upp pengar för att starta företag, eller kanske till och med arbetat som en praktisk ägare under många år före pensioneringen eller bedriver annan ventures. Verksamheten frånvarande ägare kan förlita sig på en enda chef, chefer, eller ens ett franchise företag att övervaka verksamheten och säkerställa dess lönsamhet. Vissa företagare har så många affärsintressen som de är helt enkelt inte att engagera sig i praktisk förvaltning och kan ha ekonomi att ha råd att anställa högkvalitativa anställda som kan betrodda att fatta bra affärsbeslut i samråd med näringslivet ägarens revisorer och advokater.

En av nackdelarna med frånvarande ägande är att en ägare av ett företag eller hyresfastigheter inte kan vara medveten om problemen förrän en hyresgäst, arbetare, eller beskyddare lider negativa konsekvenser till följd av anställd eller förvaltnings försummelse. I synnerhet är de frånvarande ägare av hyresfastigheter ofta kritiserats för att bidra till minskningen av samhällen, eftersom de inte har någon verklig insats i samhället och kan förbättra kvaliteten på sina byggnader och deras hyresgäster att försämras med tiden. Som ett resultat, i vissa områden en frånvarande ägare måste ge lokala myndigheter med information om hur han kan vara placerad så att han kan ställas till svars för beteendet hos dem som hanterar sina investeringar.

  • En frånvarande ägare kan lämna över förvaltningen av en hyra hem till ett fastighetsbolag.
  • Fastighetsägare kan anses frånvarande om de plötsligt vägra att tillhandahålla vissa tjänster.
  • Frånvarande hyresvärdar lever inte i samma gemenskap som sina byggnader.