Vad är VST?

April 2

I riket av teknik, har VST flera olika betydelser. Röst-Scan Technology är en teknik som förkortas med akronymen VST, och den hänvisar till kontroll av individuell identitet baserad på distinkta aspekter av rösten. En annan fras i samband med denna akronym är Variabel hastighet Technology, ett exempel är en motor i, till exempel, en luftkonditionering som är finjusteras för att reglera lufttemperaturen genom förmågan att köra på ett brett spektrum av hastigheter snarare än den enda hastigheten hos en konventionell motor. Oftast, men verkar det som VST används som förkortning för Virtual Studio Technology.

Virtual Studio Technology, eller VST är ett gränssnitt som bearbetar och integrerar ljudeffekter och synthesizer plug-ins med VST-aktiverade värdprogram, såsom ljudredigerare som Digital Audio Workstations (DAW) eller noter programvara, såsom Sibelius Software. Plug-ins är mjukvarumoduler som är gjorda för att integreras i en befintlig programvara miljö, lägga till program utan att kräva en uppgradering för användaren eller en helt ny version att släppas av exploatören. VST-motorer är ett sätt att lägga till effekter, maste verktyg, och båda syntetiserade och samplade ljud som ska läggas i realtid till sådana värdar.

FVST är inte den enda plug-in standard: Audio-enheter (AU), till exempel, är en annan en. VST, som utvecklats av Steinberg, kan användas på både Windows PC och Mac, medan AU, som utvecklats av Apple, endast kan användas på Mac. Andra format på marknaden inkluderar Real Time Audio Suite (RTAS), Time Division Multiplexing (TDM), MOTU Audio System (MAS), och DirectX instrumentet (DXi). VST popularitet förstärks av dess dubbla plattformskompatibilitet och Steinbergs val att stödja tredjepartsutveckling, och det faktum att VST virtuella instrumentinsticksfiler varierar från freeware till avancerade VSTS.

De huvudkategorier av plug-in är virtuella instrument och virtuella processorer. VST instrument inkluderar Vienna Symphonic Library, East West Quantum Leap raden av virtuella instrument, liksom de från Native Instruments, Garritan, GForce, MusicLab, Wallander, Synthogy, Arturia, WaveMachine Labs och VST-talet av Steinberg själv. Instrument allt från körer till konsert flyglar, från trumset till orkesterinstrument. Virtuella processorer tillverkas av företag sådan Waves, Digidesign, McDSP, TC Electronic, och URS. VST processor Plug-ins lägga till effekter som reverb och förseningar, kompression, modulation-exempel phaser, flanger, och pitch shift-gitarreffekter, vibrato, och filter.